Van Seumeren krijgt eigen standbeeld bij Galgenwaard

19 april 2018, 15:56

FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren heeft voor de Galgenwaard een standbeeld gekregen. Dit is een initiatief van supporters van de club. Zij willen Van Seumeren bedanken voor tien jaar geleden, toen hij Utrecht redde en de club vervolgens naar de subtop bracht.

"Wat Frans uit liefde voor zijn club heeft gedaan, is uniek. Daar zijn we hem meer dan dankbaar voor", zegt Teun den Hartog, voorzitter van de supportersvereniging, tegen het Algemeen Dagblad. "De fans wilden graag iets terug doen. Dit beeld, dat onder de luifel bij de hoofdingang staat, zeg alles over onze dankbaarheid. Het is ook typisch FC Utrecht. Nergens bij Nederlandse stadions staan beelden van niet-voetballers. Bij ons nu wel."

Naast eigenaar is Van Seumeren ook fan van Utrecht. "Clubs worden tegenwoordig vaak overgenomen door zakenlieden. Wij mogen onszelf in de handen knijpen dat het door een zakenman is gebeurd, die ook echt een clubhart heeft. Hij wil zijn investering niet terug – dat is op zich al bijzonder - en het liefst wil hij dat Utrecht winst gaat maken, maar je merkt aan alles dat de drie punten op een speeldag voor hem het allerbelangrijkste zijn", aldus Den Hartog.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen