Topper in Eredivisie Vrouwen wordt 'nog niet beslissend'

19 april 2018, 18:31

Mede dankzij het delen van de punten en de nederlaag van FC Twente tegen PEC Zwolle ligt de titelstrijd in de Eredivisie Vrouwen weer helemaal open. Dus is het treffen tussen de nummers één en twee (FC Twente en Ajax) van vrijdagavond extra beladen.

"Het is een belangrijk duel, maar we spelen nog een keer thuis tegen hen", relativeert aanvoerster Maud Roetgering de belangen op de clubsite. "Als we winnen slaan wij een gat van vier punten (23 om 22). Ajax zal dan ook moeten, wij willen. Het zal dan waarschijnlijk een open wedstrijd worden en beide ploegen zullen er vol voor gaan. Duels tussen FC Twente en Ajax zijn vaak tactische schaakspellen, maar dat is mogelijk deze keer niet het geval."

In de Eredivisie Vrouwen wordt er eindelijk weer gespeeld, nadat de competitie even heeft stil gelegen vanwege de interlands van de Leeuwinnen en de KNVB Beker. Voor die korte stop verloor FC Twente onverwacht van PEC Zwolle, dus is het uit op revanche.

Roetgering: "Het was gewoon niet goed. Daar kunnen we kort over zijn. Het verliep niet vlekkeloos, waardoor PEC Zwolle in de wedstrijd kon komen en wij geen tijd meer hadden om het te repareren. Natuurlijk is verliezen nooit leuk, maar misschien was het wel goed voor ons. We hebben de wedstrijd snel achter ons gelaten en hebben met de hele groep een plan bedacht voor de laatste zes duels. Hopelijk was dit een incident en we kunnen vrijdag laten zien dat het ook maar eenmalig was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen