Faber laat spelers penalty-nemer kiezen: "Dat is altijd zo bij ons"

19 april 2018, 21:57   Bijgewerkt: 19 april 2018, 22:05

Ernest Faber was na de remise van FC Groningen tegen FC Utrecht (1-1) zeer tevreden met het resultaat in de Domstad. Met het gelijkspel speelden de Noorderlingen zich ook rekenkundig veilig in de Eredivisie, bovendien zag hij goede dingen van zijn ploeg donderdagavond. "De jongens hebben het goed gedaan", vond de coach.

Tegenover FOX Sports blikte hij terug op het duel. "Bij de openingsgoal stonden we verdedigend te slapen, ondanks dat het een overtreding was. Daarna hebben we geprobeerd hoog druk te zetten, dat hebben ze goed gedaan. Het punt voelt als net iets meer."

Met name na de rust liet de thuisploeg zich aardig gelden. Faber: "We wilden niet voor de rust met 2-0 achterkomen tegen Utrecht, dat het verdedigend goed deed voor de rust. We kwamen niet verder dan hun zestienmetergebied, dat deden zij goed. De tweede helft hadden we meer initiatief."

Strafschop

Dat leidde onder meer tot een penalty, na een overtreding op aanvaller Tom van Weert. Die schoot hem vervolgens zelf binnen, na overleg met Juninho Bacuna. "Ik laat de jongens zelf bepalen wie ze mag nemen, net wie er goed in de wedstrijd zit", aldus Faber. "Dat is altijd zo, ja. En dat hebben ze goed gedaan. Of het onrust geeft? Nee, hoor. Dat houden we nog wel even zo."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen