Ajax overwint tegenslagen en legt VVV-Venlo over de knie

19 april 2018, 22:40   Bijgewerkt: 19 april 2018, 22:54

Na een dramatische eerste helft heeft Ajax tegen VVV-Venlo de rug weten te rechten en uiteindelijk een prima 4-1 zege geboekt. Terwijl er een gespannen sfeer hing in de matig gevulde Amsterdamse thuishaven kwam Ajax eerst nog achter en raakte het captain Joël Veltman kwijt met een op het oog zware knieblessure. Hierna leek de gifbeker leeg en ging het lopen bij de mannen van Erik ten Hag, met Hakim Ziyech en David Neres als uitblinkers.

Wie had verwacht dat Ajax na de dramatische week die het achter de rug heeft, waarin de club een figurantenrol speelde in PSV's kampioensfeest en het aan de stok kreeg met een deel van haar eigen fans, als de brandweer zou beginnen aan dit duel, kwam er bekaaid vanaf. In een wel heel triest decor - de Amsterdam ArenA was opnieuw meer dan halfleeg - speelde Ajax een matige eerste helft met twee dieptepunten. Allereerst werd Hakim Ziyech, die afgelopen week werd geduwd door een supporter, door een deel van de tribune uitgejouwd ('Ziyech, rot op'). Dit zorgde ervoor dat andere fans het juist opnamen voor de spelmaker, door voor hem te applaudisseren en de linkspoot toe te zingen. Dat was overigens het grootste deel van de fans.

In de tweede helft speelde Ajax de zorgen van zich af. De ploeg van Ten Hag overliep VVV compleet en meer Amsterdamse goals konden niet uitblijven. Voordat de 3-1 viel had Maximilliam Wöber de lat geraakt en vonden Klaas-Jan Huntelaar en Justin Kluivert wederom uitblinker Unnerstall op hun pad. In de 59ste minuut brak Ziyech -uitgerekend hij, die een geweldige tweede helft speelde - het spel open, gaf Neres voor en schoot Huntelaar zijn eerste ArenA-goal sinds januari tegen de touwen.

Neres was dus bij alle goals direct betrokken en bleef het gevaarlijkste wapen van Ajax: de 21-jarige buitenspeler raakte in de 64ste minuut de paal. Het slotakkoord was voor Ziyech, die via de binnenkant van de paal prachtig raak schoot en zo zijn critici het zwijgen oplegde. Het stadion bleef niet stil: eindelijk was er weer eens een echt goede tweede helft gespeeld door het elftal van Ten Hag, de trainer die eerder op de dag gesteund werd door Edwin van der Sar. En zo overwon Ajax donderdagavond alle tegenslagen.

De opstellingen en beoordelingen*

Ajax: André Onana 6.5; Joël Veltman 6 (38. Rasmus Kristensen 6.5), Matthijs de Ligt 7, Maximilliam Wöber 7; Hakim Ziyech 7.5, Noussair Mazraoui 6.5 (84. Jurgen Ekkelenkamp -), Lasse Schöne 6.5, Donny van de Beek 6.5; David Neres 8, Klaas-Jan Huntelaar 7 (68. Kasper Dolberg 6.5), Justin Kluivert 6.5.

VVV-Venlo: Lars Unnerstall 7; Moreno Rutten 5.5 (89. Evert Linthorst -), Nils Röseler 5.5, Jerold Promes 5 (70. Evren Korkmaz 5.5), Leroy Labylle 6, Tristan Dekker 5; Danny Post - (12. Roel Janssen 5), Ralf Seuntjens 6, Damian van Bruggen 5.5; Vito van Crooy 5, Torino Hunte 4.5.

Man of the match: David Neres

*: Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

[photo,113433,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen