Chelsea verslaat Burnley, punt voor Hoedt en Southampton

19 april 2018, 22:47   Bijgewerkt: 19 april 2018, 22:53

Chelsea heeft donderdagavond goede zaken gedaan om de vijfde plaats in de Premier League vast te houden. In een rechtstreeks duel hield het achtervolger Burnley (en zo ook nummer vijf Arsenal) op afstand: 1-2. Verder greep Southampton (0-0) onderin een punt in de strijd om degradatie te ontlopen, al schiet het daar weinig mee op.

Overtuigend was het allemaal overigens niet echt bij Chelsea, want hoewel het na twintig minuten op voorsprong kwam, had het daar wel de thuisploeg voor nodig. Een voorzet van Victor Moses werd door Kevin Long onhandig achter zijn eigen keeper, Nick Pope, gewerkt: 0-1.

Moses was ook bij de winnende treffer betrokken, twintig minuten vóór tijd. Ditmaal gaf hij geen voorzet vanaf rechts, maar nam hij het doel onder direct onder vuur. Pope tastte in de korte hoek mis, waardoor Chelsea op 1-2 kwam. Kort daarvoor had Ashley Barnes, op een bijna net zo rommelige manier als Long, het schot van voormalig AZ'er Johann Berg Gudmundsson doeltreffend van richting veranderd. Chelsea protesteerde onterecht en tevergeefs, omdat ze vonden dat het buitenspel was. 

Echt spannend maakte die treffer de strijd om plek vijf in de Premier League dus niet, dankzij het snelle antwoord van Moses. Chelsea schudt Burnley (zevende, 52 punten) en voorlopig Arsenal (zesde, 54 punten, een duel minder) af met de 63 punten. Al zullen The Blues voor het seizoen niet echt tevreden zijn geweest met de vijfde plek.

Leicester City - Southampton 0-0

Onderin de Premier League is Wesley Hoedt met Southampton weinig opgeschoten met het gelijke spel op bezoek bij middenmoter Leicester City. In het King Power Stadium kwam de ploeg van de Nederlandse verdediger niet tot scoren, maar hield het de kampioen van 2016 ook op de nul. Door het punt is het verschil met Swansea City verkleind tot vier, maar de formatie van Leroy Fer en co. hebben wel een wedstrijd extra te spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen