Van der Sar vindt uitspraak over zijn lot uit verband gerukt

20 april 2018, 10:14

Edwin van der Sar vindt zijn woorden, over zijn lot in combinatie met de prestaties van Erik ten Hag, uit zijn verband gerukt. Tijdens het winterse trainingskamp in Portugal zei de Ajax-directeur dat hij zijn conclusies zou trekken, wanneer het elftal te weinig progressie boekt.

"Die uitspraak is een totaal eigen leven gaan leiden. Binnen twaalf minuten verscheen er een artikel, waarin stond dat ik mijn lot aan dat van Erik ten Hag verbond. Dat is echt uit z'n verband gerukt", zegt Van der Sar tegen Ajax Life. In de eerste maanden onder Ten Hag boekte Ajax in ieder geval weinig vooruitgang, erkent ook de oud-doelman. "De progressie is nog niet overdreven zichtbaar. Anders waren we dichter in de buurt van PSV gebleven en wellicht zelfs kampioen geworden. Maar goed, daar ga ik zeker geen conclusies aan verbinden."

Ajax liep zondag definitief de landstitel mis. Kampioen PSV zette de Amsterdammers te kijk. "De nacht na PSV-uit lag ik laat in bed en had ik geen lekker nachtje", laat Van der Sar weten. "Dat gold voor iedereen bij Ajax. De laatste weken is de kritiek flink. Als speler heb ik dat ook al eens meegemaakt. Mijn eerste wedstrijden waren niet geweldig. Toen hoorde ik gefluit en moest scepsis overwinnen. Maar ik zit hier niet voor mezelf. Iedereen wil graag dat je de dingen goed doet. Een hoop dingen gaan ook goed. De club staat er goed voor, maar het allerbelangrijkste wat we hebben is voetbal en dit jaar hebben we niet goed gepresteerd."

Lees ook: Van der Sar wil rust bij Ajax: "Erik blijft coach

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen