Officieel: Wenger pakt na 22 jaar zijn biezen bij Arsenal

20 april 2018, 11:04   Bijgewerkt: 20 april 2018, 12:12

Arsene Wenger vertrekt na dit seizoen bij Arsenal. De Fransman heeft dat laten weten in een statement op de website van The Gunners. Wenger zwaaide 22 jaar de scepter bij Arsenal. "Na een zorgvuldige overweging en overleg met de club, is dit voor mij het juiste moment om na dit seizoen terug te treden", licht Wenger toe.

"Ik ben dankbaar dat ik het voorrecht heb gehad om deze club te dienen in zoveel memorabele jaren", vervolgt de manager. "Ik wil het personeel, de spelers, de directie en de fans bedanken. Zij maken deze club zo speciaal. Ik wil onze fans vragen om achter het team te staan, om zo met hoogtepunt (eventuele winst Europa League, red.) eindigen."

Wenger bezorgde Arsenal drie landstitels, zeven FA Cups en twintig seizoenen achter elkaar deelname aan de Champions League, met als hoogtepunt de, weliswaar verloren, finale tegen FC Barcelona (2-1). Dit seizoen ontbraken de Londenaren in de Champions League, maar staat het wel in de halve finale van de Europa League. Daarin moet Arsenal af zien te rekenen met Atlético Madrid. "We zullen Arsene altijd dankbaar zijn", reageert eigenaar Stan Kroenke. "Hij heeft geholpen bij de identiteit van onze club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen