El Ahmadi en Vlaar hebben ieder hun eigen belang in bekerfinale

20 april 2018, 15:29

Aanvoerders Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Ron Vlaar (AZ) hebben beide hun eigen belang voor de bekerfinale van zondag. Voor El Ahmadi proeft de winst van twee jaar geleden naar meer, maar is het bovenal een mogelijkheid om het grijze seizoen kleur te geven. Vlaar wil met AZ op het moment suprême afrekenen met het top drie-syndroom.

"De drang is natuurlijk heel groot", zegt El Ahmadi op de traditionele persconferentie vanuit de KNVB Campus in Zeist. "Als je prijzen hebt gewonnen, weet je wat voor gevoel dat geeft. Het seizoen is niet gegaan zoals we voor ogen hadden. Als we de beker winnen, is het niet een geslaagd seizoen, maar haalt dat wel veel weg."

Tegenstander AZ speelt al het hele seizoen goed voetbal, maar eenmaal tegen een topclub wil het niet vlotten. "De keer dat we winnen, komt steeds dichterbij", legt Vlaar een cliché op tafel. "We zijn erop gebrand dat zondag alles eruit komt. Al een jaar lang zijn we bezig om invulling aan ons spel te geven."

Voor Vlaar is het duel met Feyenoord extra speciaal. Hoewel hij geblesseerd was, won de AZ-captain zijn enige KNVB Beker in dienst van de Rotterdammers. "Natuurlijk heb ik een heel groot en lang verleden bij Feyenoord, die periode koester ik enorm. Maar dat zal zondag niet tellen. Ik denk dat de kans fifty-fifty is. Het kan een mooie wedstrijd worden met twee ploegen die goed kunnen voetballen. Wij moeten het spel dat we het hele seizoen al laten zien. Dan geef ik ons een goede kans dat we zondag met die beker staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen