Elia en Arda helpen Basaksehir terug aan de Turkse kop

20 april 2018 – Arda Turan heeft Istanbul Basaksehir vrijdagavond samen met Eljero Elia weer aan de koppositie geholpen in Turkije. De voormalig FC Barcelona-speler gaf een assist en scoorde, wat ervoor zorgde dat Elia in de slotfase het duel tegen subtopper Kayserispor simpel kon beslissen: 3-1.

Elia en Arda helpen Basaksehir terug aan de Turkse kop

Uit een subtiel steekpassje van Turan kon Edin Višca na een half uur de score openen voor de thuisploeg, dat sterker was en op weg leek naar een simpele overwinning. Maar via voormalig Go Ahead Eagles-speler Deniz Türüc was de ervaren aanvaller Umut Bulut in staat om na een klein uur gelijk te maken: 1-1. 

Opnieuw was het Turan die opstond: met een knap schot aan de rand van het zestienmetergebied, dat via de binnenkant van de paal achter Silviu Lung het doel ging, bracht hij Istanbul Basaksehir weer aan de goede kant van de score. Vervolgens werd de hoofdrolspeler naar de kant gehaald, waardoor het slotakkoord voor landgenoot Elia was.

Toen de bezoekers met onder meer het inbrengen van Asamoah Gyan en Artem Kravets nog vol voor een punt gingen, kon de oud-Feyenoorder in de slotfase simpel toeslaan. Emmanuel Adebayor kopte in de negentigste minuut een voorzet vanaf de tweede paal terug en omdat keeper Long ver uit positie was, kon Elia heel simpel het duel beslissen en Istanbul Basaksehir terug aan kop helpen in de Turkse Süper Lig. Wel hebben Besiktas en Galatasaray nog een extra wedstrijd tegoed.

Eredivisie

gerelateerd