Weghorst over verloren finale: "Weken ziek van geweest"

21 april 2018, 15:05

Wout Weghorst verloor vorig seizoen de bekerfinale met AZ van Vitesse en hij krijgt zondag een nieuwe kans om de beker te winnen. De verloren eindstrijd heeft behoorlijk diepe sporen achtergelaten bij de spits, zo geeft hij aan op de website van de KNVB.

De 25-jarige spits scoorde tot dusver in alle bekerduels van dit seizoen en is gebrand om zondag te presenteren tegen Feyenoord. "We moeten zondag echt winnen, want je weet nooit hoeveel kansen je nog gaat krijgen", zegt Weghorst. "Het was zo teleurstellend om die bekerfinale van Vitesse te verliezen. Echt een gemiste kans en het heeft heel lang geduurd voordat ik het kwijt was. De hele vakantie was ik er flauw van en daarna ervaar je nog eens de gevolgen als je op tv Vitesse in de Europa League ziet spelen. Ik ben er echt drie, vier weken goed ziek van geweest."

Vorig jaar bleek Vitesse dus te sterk, nu moet AZ zien af te rekenen met Feyenoord. "We zijn als team verder dan vorig jaar. Voetballend vooral. Het staat beter, hanteren hetzelfde systeem, hebben veel vastigheden en kennen weinig wisselingen in de opstelling. Wel hebben we een paar andere, vooral jongere, spelers dan vorig jaar, maar ook zij hebben op mentaal vlak al grote wedstrijden gespeeld. Zoals laatst in De Kuip tegen Feyenoord en interlands met Oranje. Die ervaringen nemen we allemaal mee."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen