Spoorboekje: bekerfinale en kraker in de Serie A

22 april 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 22 april.

Specials

Road to the final

AZ en Feyenoord treffen elkaar zondagavond in de honderdste finale van het KNVB Bekertoernooi. We blikken dus nog even terug op alle bekerwedstrijden van de Alkmaarders en Rotterdammers. Langs welke tegenstanders moesten AZ en Feyenoord om de finale te bereiken?

Hoe staan AZ en Feyenoord ervoor?

Voor de finale van zondagavond werpen we ook een blik op de huidige vorm van AZ en Feyenoord. Voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst zou bekerwinst het matige seizoen nog enigszins goedmaken. AZ zal echter gebrand zijn op revanche na het verlies in de finale afgelopen seizoen. Hoe staat het met de vorm van beide ploegen? Op welke spelers moeten we letten en wie missen de finale?

Dit worden de sterren van de bekerfinale tussen AZ en Feyenoord

Alle ogen van het Nederlandse voetbalpubliek zullen zondagavond om 18.00 uur gericht zijn op De Kuip, waar AZ en Feyenoord gaan strijden om de begeerde gouden KNVB Beker. De Alkmaarders hopen de dennenappel voor de vijfde keer te winnen en willen revanche voor de verloren finale tegen Vitesse, terwijl Feyenoord het blazoen na een slecht seizoen wil oppoetsen. FCUpdate.nl kijkt naar de meest opvallende spelers in de eindstrijd.

Wedstrijden

Chelsea - Southampton (16.00 uur)

In de tweede halve finale van de FA Cup neemt Chelsea het in eigen huis op tegen Southampton. Een dag eerder bereikte Manchester United al de finale door Tottenham Hotspur met 1-2 te verslaan. Wordt Chelsea de tweede finalist of gaat Southampton stunten?

Juventus - Napoli (20.45 uur)

Een mooie kraker in de Serie A. De nummers één en twee van Italië nemen het tegen elkaar op. Een wedstrijd die voor Napoli bijzonder belangrijk is, want bij winst wordt het verschil met koploper Juventus teruggebracht naar één punt. Wint Juventus dan wordt een grote stap richting de landstitel gezet.

Sporting CP - Boavista (21.00 uur)

Bas Dost maakte onlangs bekend te gaan stoppen bij het Nederlands elftal vanwege tegenvallende prestaties. Bij zijn club Sporting Portugal is er van tegenvallende prestaties absoluut geen sprake. Dit seizoen was de aanvaller goed voor 25 doelpunten in 26 competitieduels. Zondagavond komt nummer zeven Boavista op bezoek. Sporting moet winnen om kans te houden op de landstitel en Champions League-voetbal.

Voetbal op TV

10.00 uur: De Tafel van Kees, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

14.30 uur: Arsenal - West Ham United, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

16.00 uur: Chelsea - Southampton, FOX Sports 6, live verslag van FA Cup-duel 

18.00 uur: AZ - Feyenoord, FOX Sports 1, live verslag van de bekerfinale

18.00 uur: 1. FC Köln - Schalke 04, FOX Sports 2, live verslag van het Bundesliga-duel

19.50 uur: Rondo, Ziggo Sport, voetbalpraatprogramma

20.45 uur: Atlético Madrid - Real Betis, Ziggo Sport, live verslag van het La Liga-duel

22.20 uur: Studio Voetbal, NPO 1, voetbalpraatprogramma

23.30 uur: Match of the Day, BBC One, samenvattingen van de Premier League-duels

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen