Van Hintum legt succes Van den Brom uit: "Hij is een verbinder"

22 april 2018, 10:45

John van den Brom is de trainer die dit seizoen in Nederland zijn team het mooiste voetbal laat spelen. AZ is bezig aan een uitstekend seizoen en kan het oogstrelende spel en de daarbij horende goede prestaties bekronen door zondag de bekerfinale van Feyenoord te winnen. Marc van Hintum, oud-teamgenoot van Van den Brom, vindt dat de AZ-trainer de bekerwinst verdient.

Volgens Van Hintum is Van den Brom succesvol vanwege zijn communicatieve vaardigheden. "Hij kan met alle geledingen binnen een club goed overweg. Hij is een verbinder, met oog voor alle facetten binnen een club. John zal er alles aan doen de club als geheel verder te helpen, niet alleen het eerste elftal", spreekt Van Hintum zijn bewondering uit in gesprek met de NOS.

Dat Van den Brom trainer zou worden, was voor Van Hintum al snel duidelijk. "Je ziet dat niet altijd hoor, want van Jurgen Streppel had ik het bijvoorbeeld nooit verwacht. Maar bij John kon je al vrij snel zien dat hij trainer zou worden. Hij was altijd bezig met tactiek en de organisatie in het veld", vervolgt Van Hintum. "John was een leider binnen en buiten het veld, iemand die van alles organiseerde. Als we geld nodig hadden voor een uitje ging John wel op zoek naar een sponsor om het te regelen."

De functie van hoofdtrainer is op dit moment niet vacant bij Ajax, maar Van Hintum denkt dat Van den Brom hoopt dat de Amsterdammers ooit nog bij hem aankloppen. "Ik denk dat Ajax zeker een droom van hem is, hij heeft er al gespeeld en gewerkt. Je moet een netwerk hebben binnen de club en hij heeft dat. John kan zeker een kandidaat zijn bij Ajax."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen