Arsenal bezorgt Wenger zege in eerste duel afscheidstournee

22 april 2018, 16:25

Het eerste duel van Arsenal sinds het aangekondigde vertrek van Arsene Wenger in een overwinning geëindigd: 4-1. Arsenal won zondagmiddag de stadsderby van West Ham United. Door twee gelukkige doelpunten nam de thuisploeg in de slotfase afstand van The Hammers.

Arsenal focust zich in het competitieslot vol op de halve finale van de Europa League. Voor The Gunners is dat de enige weg om een ticket voor de Champions League te bemachtigen. In de Premier League is Arsenal kansloos. Donderdag spelen de Londenaren hun eerste wedstrijd in de halve finale tegen Atlético Madrid.

Maar eerst wachtte zondag de Londense derby tegen West Ham United, dat de puntjes kan gebruiken om niet in grote degradatiezorgen te komen. Bij een gemiddelde derby hoort vuurwerk. Wat Arsenal en West Ham United lieten zien was eerder slaapverwekkend. Pas na rust ontbrandde het duel.

Uit een hoekschop volleerde Nacho Monreal de 1-0 tegen de touwen. Een klein kwartier slechts kon Arsenal genieten van hun voorsprong. Voormalig FC Twente-spits Marko Arnautovic zag hoe Arsenal de bal niet weg kreeg uit de zestien en haalde uit: 1-1.

Voor de laatste twintig minuten bracht Wenger Pierre-Americk Aubameyang binnen de lijnen. Arsenal ging op zoek naar een nieuwe voorsprong en vond die, zij het met fortuin. Aaron Ramsey zag een voorzet plots in het vijandelijke doel ploffen, daarna werd een schot van Alexandre Lacazette van richting veranderd en moest Joe Hart vissen. Lacazette zorgde ook voor het slotakkoord, waar hij Ramsey mocht danken voor goed voorbereidend werk.

Arsenal blijft zesde staan en ziet de voorsprong op Burnley, dat gelijk speelde bij Stoke City, groeien tot vier punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen