De Vrij scoort voor Lazio, Gosens maakt eerste voor Atalanta

22 april 2018, 16:59

De strijd om de Champions League-tickets in de Serie A blijft ongekend spannend. AS Roma veroverde zaterdag drie belangrijke punten en ook Lazio en Inter hebben een dag later geen fout gemaakt. Namens Lazio was Stefan de Vrij trefzeker. Hij was niet de enige Nederlander die zondag scoorde in Italië; Robin Gosens maakte namens Atalanta Bergamo de winnende goal.

Lazio – Sampdoria 4-0

Drie clubs strijden om twee Champions League-tickets: SS Lazio, AS Roma en Inter. Van die drie clubs heeft Lazio de beste papieren, want het team van De Vrij staat na de 34ste speelronde nog altijd op de derde plaats. Zondag won Lazio eenvoudig van middenmoter Sampdoria. Na een halfuur spelen opende Sergej Milinkovic-Savic met een rake kopbal de score. Niet veel later verdubbelde De Vrij de score door met zijn hoofd uit een hoekschop van Felipe Anderson zijn zesde van het seizoen te maken. In de slotfase liep Lazio door een dubbelslag van Ciro Immobile uit naar 4-0.

Chievo Verona – Inter 1-2

Inter blijft de clubs uit Rome in de nek hijgen. De toekomstige club van De Vrij won zondag met 1-2 op bezoek bij Chievo Verona en blijft daardoor op één punt staan van de Romeinse clubs. Zoals wel vaker dit seizoen was Mauro Icardi de grote man aan Inter-zijde. De Italiaan opende de score door vlak na rust zijn 26ste competitiedoelpunt van het seizoen te maken. Tien minuten later zorgde Ivan Perisic voor een nog comfortabelere voorsprong. De thuisploeg kwam in de slotfase nog terug tot 1-2, maar de overwinning van Inter kwam niet meer in gevaar.

Atalanta – Torino 2-1

Het is algemeen bekend dat Marten de Roon en Hans Hateboer een uitstekend seizoen draaien bij Atalanta Bergamo. Wie iets minder vaak wordt genoemd is Robin Gosens, die de afgelopen zomer Heracles Almelo verruilde voor de club in de Serie A. Tegen Torino mocht de Duitse Nederlander in de basis beginnen en dat vertrouwen betaalde hij uit door na een uur spelen de winnende 2-1 te maken. Atalanta profiteert door de zege optimaal van de onverwachte nederlaag van AC Milan en stijgt naar de zesde plaats. 

Overige uitslag:

Udinese – Crotone 1-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen