Oppermachtig Manchester City tikt Swansea helemaal scheel

22 april 2018, 19:44

Op de manier die bij een kampioen past, heeft Manchester City zondag een ruime zege op Swansea City (5-0) geboekt. Met groot vertoon van overmacht - met name in de eerste helft - tikte de ploeg van Pep Guardiola de gastheren van de mat.

Symbolisch voor de dominantie was het aantal verstuurde passes: City voltooide er in de eerste helft 542 (!). Scoren deden The Citizens ook. Na twaalf minuten was het al raak. David Silva schoof de bal in de verre hoek. Rahiem Sterling zorgde voor de 2-0. Hij was het eindstation na een een-tweetje tussen Fabian Delph en David Silva.

Het eenrichtingsverkeer bleef maar aanhouden. Swansea kwam veel tekort om ook maar een speldenprikje uit te delen. Het thuisduel van Manchester City had soms meer weg van een trainingspartij. Gelukkig voor Swansea bleef de schade halverwege maar beperkt tot een 2-0 achterstand.

In de tweede helft stond een soms gefrustreerde Guardiola langs de lijn. Het hoge niveau voor rust tikte de kampioen niet meer aan. Zijn ploeg deed het kalmer aan, maar liep nog eenvoudig uit naar een 0-5 overwinning. Kevin De Bruyne roste de 0-3 tegen de touwen, de 4-0 maakte Bernardo Silva vanuit de rebound van een door Gabriel Jesus gemiste penalty. Jesus pikte in de slotfase wel zijn doelpuntje mee.

Hoogtepunt was nog de invalbeurt van Benjamin Mendy. De zomerse miljoenenaankoop raakte in september zwaar geblesseerd aan zijn knie. Tegen Swansea speelde hij de laatste minuten mee.