Feyenoord pakt met beker de derde hoofdprijs in drie jaar

22 april 2018, 19:55   Bijgewerkt: 22 april 2018, 20:14

Feyenoord heeft zondagavond het tegenvallende seizoen toch fleur gegeven, door voor de dertiende keer beslag te leggen op de KNVB Beker. Een tactische variant van AZ pakte niet goed uit en individuele klasse van Steven Berghuis, Nicolai Jørgensen en Robin van Persie bezorgde Feyenoord de winst (3-0). Giovanni van Bronckhorst pakt met zijn Feyenoord de derde hoofdprijs van zijn trainerscarrière, voor AZ blijft het dit seizoen bij een hoge klassering op de Eredivisie-ranglijst.

Het contrast tussen AZ en Feyenoord dit seizoen is groot: AZ oogst lof met mooi voetbal, terwijl Feyenoord na het landskampioenschap van vorig seizoen een verloren jaar kent. Bekerwinst voor AZ was als een kroon op het werk geweest, waar het veroveren van de beker het seizoen voor Feyenoord zou redden. Ondanks dat AZ mooi voetbal speelt, wil het er tegen wedstrijden tegen de traditionele top-drie van Nederland maar niet uitkomen (tot vandaag vijf keer verlies). In de laatste topwedstrijd, tegen PSV, koos John van den Brom voor een aangepast systeem met vijf verdedigers. Die wedstrijd ging ook verloren, maar AZ kwam toen wel goed voor de dag.

Gelukkig kon er snel weer doorgespeeld worden. In hoog tempo golfde het spel op en neer, en er werden felle duels uitgevochten. De grootste kansen van AZ waren twee afstandsschoten, die in beide gevallen ingeluid werden door balverlies van Jan-Arie van der Heiden. Eerst was het Alireza Jahanbakhsh die Feyenoord-keeper Brad Jones uittestte, daarna was het de beurt aan Wout Weghorst. De heren die dankzij het 5-3-2 systeem samen voorin speelden wisten allebei niet Jones te verschalken, en dus kwamen Van der Heijden en de rest van de Feyenoorders goed weg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen