Gisteren gemist: Feyenoord pakt beker, Van Persie twijfelt

23 april 2018, 00:30   Bijgewerkt: 22 april 2018, 23:46

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 22 april.

Feyenoord pakt met beker de derde hoofdprijs in drie jaar

Feyenoord heeft zondagavond het tegenvallende seizoen toch fleur gegeven, door voor de dertiende keer beslag te leggen op de KNVB Beker. Een tactische variant van AZ pakte niet goed uit en individuele klasse van Steven Berghuis, Nicolai Jørgensen en Robin van Persie bezorgde Feyenoord de winst (3-0).

'Haperende' Van Persie twijfelt over zijn eigen toekomst

Robin van Persie heeft voor vraagtekens gezorgd over zijn toekomst. Met zijn uitspraken na afloop van de gewonnen bekerfinale met Feyenoord tegen AZ (0-3) zaait hij twijfel. Het lijkt onzeker of de 34-jarige Rotterdammer er nog een seizoen aan vastplakt, omdat het fysiek voor hem aanpoten is.

Napoli wint in laatste minuut van Juve en is terug in titelrace

Napoli is helemaal terug in de Italiaanse strijd om de landstitel. De nummer twee won op bezoek bij koploper Juventus (0-1) door een doelpunt in extremis. Het verschil tussen beide titelkandidaten is met nog vier wedstrijden op het programma slechts één punt.

Gestopte international Dost blijft scoren bij Sporting Portugal

Ook al besloot Bas Dost deze week te stoppen als Oranje-international, in het shirt van Sporting Portugal gaat hij door met scoren. Zondagavond maakte hij het enige doelpunt in het competitieduel met Boavista. Het was alweer zijn 25ste treffer in de Portugese Primeira Liga.

Chelsea klopt Southampton en treft United in finale FA Cup

Chelsea staat in de finale van de FA Cup. De ploeg klopte op Wembley Southampton, waar Wesley Hoedt de hele wedstrijd speelde, met 1-0. Manchester United is op zaterdag 19 mei de tegenstander in de finale van het Engelse bekertoernooi.

Belangrijke uitslagen:

AZ - Feyenoord 0-3

Manchester City - Swansea City 5-0

Chelsea - Southampton 2-0

Juventus - Napoli 0-1

Las Palmas - Alaves 0-4

Atlético Madrid - Real Betis 0-0

FC Köln - Schalke 04 2-2

Girondins Bordeaux - Paris Saint-Germain 0-1

Club Brugge - Standard Luik 4-4

Sporting Portugal - Boavista 1-0

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen