Lofzang van ploeggenoten over Van Persie: "Kuyt van vorig jaar"

23 april 2018, 07:30

Hij had het minst aantal balcontacten van alle Feyenoorders op het veld in de eerste helft (20), maar creëerde daaruit wel drie grote kansen: Robin van Persie. De ervaren Feyenoorder was, ondanks dat hij 'slechts' ruim een uur meedeed, by far de meest besproken man op het veld. En terecht: met RVP terug in de selectie werd héél Feyenoord sterker. Een lofzang van zijn ploeggenoten na de bekerwinst.

Bijzonder. Álle ploeggenoten zijn vol lof over de voetballer én persoon Robin van Persie. Dat hij in de eerste helft zich weinig liet zien aan de bal en al naar een uur naar de kant werd gehaald, maakte zijn prestatie misschien nog wel knapper. De momenten dat hij aan de bal kwam, deed hij er iets goeds en gevaarlijks mee. De drie kansen die hij in de eerste 45 minuten creëerde, zeiden wat dat betreft genoeg. "Als je hem inspeelt, dan weet je dat je altijd bijvoorbeeld een een-tweetje kan maken met hem", loofde verdediger Kevin Diks de winteraanwinst. "Een genot om met hem samen te spelen. De kwaliteit spat er vanaf. Bij de tweede goal zie je dat hij jarenlang in de absolute top heeft gespeeld."

Dat laatste is ook iets waar Sven van Beek veel voordeel bij heeft, zo vertelt hij. "Robin is echt van pure klasse. Hoe hij sommige ballen aanneemt op de trainingen, dat zie ik iemand anders hier niet doen. Natuurlijk heb ik daar ook veel aan, als ik als centrale verdediger tegenover hem sta op de training." Zelfs een op leeftijd aan het raken Van Persie (deze zomer 35 jaar) maakt de jonge(re) en fitte spelers nog altijd beter. Ook maakt de routinier op aanvoerder Karim El Ahmadi - hij heeft al heel wat ploeggenoten meegemaakt - veel indruk.

De 33-jarige captain van de Rotterdammers maakt ook de vergelijking met de gestopte Kuyt. "Robin neemt vaak het woord en zijn aanwezigheid geeft ons meer vertrouwen. Een speler als Van Persie is zó goed om in de kleedkamer te hebben", verzekerde El Ahmadi, die als aanvoerder het (natuurlijke) leiderschap liefdevol met hem deelt. "Hij heeft zoveel meegemaakt, daar trek je je aan op. Dat was bij Dirk vorig jaar ook zo." Hoewel hij ontzettend blij is met de komst van de spits, gaat El Ahmadi geen extra poging doen om hem te behouden. "Natuurlijk hoop ik dat hij blijft, maar uiteindelijk is dat aan de club en aan hemzelf."

Afwezigheid

Ook dat kenmerkt het professionalisme van Robin van Persie. De absolute leider in De Kuip, ondanks dat zijn fysieke gesteldheid - zoals hij zelf ook eerlijk aangaf - beduidend minder wordt. Ook tijdens de eerste twintig minuten van de bekerfinale greep RVP meermaals aan zijn scheenbeen: het weerhield hem er niet van om de hoofdrol op zich te nemen. Alleen fysiek gaat het niet helemaal vlekkeloos bij Feyenoord, verder meer dan. Als het aan zijn teamgenoten, de fans en trainer Giovanni van Bronckhorst ligt, gaat Van Persie nog jaren door. Voor heel Rotterdam-Zuid is het te hopen dat zijn lichaam nog minimaal een jaar volhoudt.

Door: Nathan Sprey

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen