Salah door collega's gekozen als beste speler van Premier League

23 april 2018, 08:10

Zijn collega's hebben Mohamed Salah uitgeroepen tot beste speler van de Premier League. De Egyptenaar ontving zondagavond de prijs PFA Player of the Year 2018. De geweldenaar van Liverpool kreeg meer stemmen dan Kevin De Bruyne van Manchester City. Leroy Sané (Manchester City) werd gekozen tot Young Player of the Year.

Salah is bezig aan zijn eerste seizoen bij Liverpool en is de investering meer dan waard geweest. In 33 competitieduels maakte hij 31 doelpunten. Nooit eerder was een Afrikaan zo trefzeker in de Premier League. In de strijd om PFA-award had Salah vooral concurrentie van De Bruyne, maar waren ook Leroy Sané, David Silva (beiden Manchester City), David de Gea (Manchester United) en Harry Kane (Tottenham Hotspur) genomineerd.

Spelers die aangesloten zijn bij de Engelse spelersvakbond PFA (Professional Footballers' Assocation) stemden met een meerderheid op Salah. Hij volgt daarmee N'Golo Kanté op.

Sané

De 22-jarige Sané kreeg de prijs voor het beste talent in de Premier League. De Duits international is een vaste waarde in de ploeg van Pep Guardiola. Hij betaalde het vertrouwen terug met negen doelpunten en twaalf assists. Sané ontbreekt in het Premier League-team of the year, die bestaat uit De Gea, Kyle Walker (Manchester City), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur), Nicolas Otamendi (Manchester City), Marcos Alonso (Chelsea), Silva, De Bruyne, Christian Eriksen (Tottenham Hotspur) Sergio Aguëro, Kane en Salah.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen