Sneijder krijgt in september zijn afscheidsduel bij Oranje

23 april 2018, 13:43

Wesley Sneijder krijgt in september zijn afscheidswedstrijd bij het Nederlands elftal. Oranje oefent op 9 september in de Johan Cruijff ArenA tegen WK-deelnemer Peru. Sneijder besloot begin dit jaar in samenspraak met bondscoach Ronald Koeman zijn interlandloopbaan te beëindigen.

Tegen Peru hijst de recordinternational (133 caps) zich  nog één keer in het shirt van Oranje. "Ik ben hartstikke blij met wat er nu gaat gebeuren. Dit is het afscheid zoals ik het droomde, vergelijkbaar met zoals Podolski dat bij de Duitsers deed. Gewoon: afscheid nemen in een wedstrijd, in een team dat me dierbaar is en op een plaats die me dierbaar is. Ik kan haast niet wachten tot 6 september", zegt Sneijder op Ons Oranje.

Sneijder had graag vorige maand tegen Engeland af willen zwaaien. De KNVB deed hem de belofte dat hij zijn erewedstrijd alsnog zou krijgen. "Ik had dit eerlijk gezegd wel een beetje verwacht. Dit wilde zowel de KNVB als ikzelf heel graag. Nou, dan komt het er meestal wel van. En je ziet dat het gebeurt. Ik ben er de KNVB oprecht dankbaar voor. Een mooier afscheid kan niet."

Directeur Nico-Jan Hoogma: "Zoiets moet uiteraard passen in het programma van de bondscoach. Maar de intentie om onze recordinternational dit afscheid aan te bieden was er bij alle betrokkenen meteen nadat zijn afscheid vast stond. Uiteindelijk leidde het tot de afspraak om op 6 september alles te laten samenvallen. Wesley verdient dit, daar was iedereen het al lang over eens. En nu kan het; tegen Peru, daar zijn we allemaal blij mee. Dit wordt een speciaal moment in de geschiedenis van Oranje en in de loopbaan van Wesley."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen