Blind heeft titel met Ajax als doel: "Is waar het om draait"

23 april 2018, 18:04

Danny Blind werd maandag geïnstalleerd in de Raad van Commissarissen van Ajax en hoopt op zijn manier te kunnen bijdragen aan het succes van de club. De oud-bondscoach heeft de komende 3,5 jaar zitting in de RvC en weet wat hij wil bereiken. De 56-jarige voetbalman zinspeelt op het kampioenschap.

"We zijn nu een aantal jaren geen kampioen geworden en dat is waar het om draait", zegt Blind in gesprek met de NOS. "De filosofie is al decennia hetzelfde: goede spelers opleiden die in het eerste elftal komen. En als we ze niet kunnen opleiden, dan moet je ze via een goede scouting gaan kopen."

Toch hoeven we geen wonderen te verwachten van Blind. "Je moet mijn rol niet overschatten, ik ben toezichthouder", zegt de commissaris. "Ik moet kijken of het beleid wat we met elkaar afspreken als het gaat om opleiding en scouting, maar ook financieel, ook wordt uitgevoerd. Daarnaast kan de directie gebruikmaken van de ervaring die er is binnen de RvC, op alle vlakken. In mijn geval zal dat vooral met voetbal te maken hebben."

Blind werd vorige maand voorgedragen als opvolger van Theo van Duivenbode, die in augustus uit onvrede al terugtrad uit de RvC. Naast Blind zitten Leo van Wijk (voorzitter), Ernst Ligthart, Leen Meijaard en Peter Mensing ook in de RvC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen