CED-directeur Boele: "Vaste selecties in Jupiler League"

24 april 2018, 07:47   Bijgewerkt: 24 april 2018, 08:01

Als het aan Marc Boele, de directeur van de Coöperatie Eerste Divisie (CED), ligt, dan gaan de beloftenteams in de Jupiler League met vaste selecties spelen. Dit om te voorkomen dat de reguliere teams tegen hele wisselende elftallen speelt, met ook wisselende sterktes. "Dit moet wat ons betreft aan banden worden gelegd", vindt hij.

In gesprek bij de NOS laat hij weten dat er een ontwikkeling moet komen op dat gebied. "We willen naar vaste selecties, het liefst per 31 augustus. Dan heb je een eerste en een tweede elftal. Tijdens de winterstop kun je dan weer spelers overschrijven", legt Boele uit. Hij vertegenwoordigt namens de CED de belangen van de zestien reguliere clubs en de gemeenschappelijke commerciële belangen van de Jupiler League.

Volgens Boele is het belangrijk dat de Eerste Divisie als een serieuze eigen competitie wordt gezien. "Ron Vlaar die één of twee wedstrijden in Jong AZ warmdraait... (foto, red.). Dat doet hij maar in een oefenwedstrijd met het eerste elftal. Maar niet in onze competitie, want dat is een competitie die we heel serieus moeten nemen."

Voor de KNVB, die uiteindelijk de beslissing moet nemen en verantwoordelijk is voor die keuze, is het moeilijk om een dergelijke keuze te maken, denkt Boele. "Iedereen heeft het erover dat we over onze eigen schaduwen moeten stappen, maar je merkt al snel dat iedereen graag wil dat de ander over zijn eigen schaduw stapt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen