FC Twente hoeft geen hulp te verwachten van Sturing en Vitesse

24 april 2018, 08:34

FC Twente hoeft geen hulp te verwachten van Vitesse in de strijd tegen degradatie. Volgens interim-trainer Edward Sturing is het duel van aanstaande zondag in Arnhem ook voor zijn ploeg van belang in de strijd om Europees voetbal. "Het wordt een heftig potje", verwacht de trainer.

In De Gelderlander blikt de coach al vooruit op het treffen met de Tukkers. "Iedereen kijkt nu al dagen naar FC Twente. Voor die club is deze wedstrijd van eminent belang. Degradatie is een drama. Maar voor Vitesse is deze wedstrijd dus óók belangrijk. Wij moeten die play-offs in", weet Sturing. "Wij kunnen daarmee niets laten liggen."

De coach weet wat het is om met het bijltje te hakken, wat Marino Pusic momenteel doet. "Dat brengt een immense druk met zich mee. Ik heb dat ooit meegemaakt in 2003: ik volgde bij Vitesse Mike Snoei op. Op de laatste speeldag wonnen we met 2-1 bij Willem II. Daarmee overleefden we. Die spanning was die dag enorm."

Toch zal Sturing geen mededogen hebben met de tegenstander. "Ik hoop dat wij zondag staan te juichen in GelreDome. Ja, dan is er verdriet bij Twente. Maar ik kijk alleen naar Vitesse. Ik wil op sportieve gronden gewoon winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen