Advocaat: "Strootman en Wijnaldum in het veld tegenover elkaar"

24 april 2018, 09:04

Dick Advocaat verwacht dat Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum misschien wel aan elkaar gekoppeld worden tijdens de halve finale in de Champions League tussen AS Roma en Liverpool. De ervaren trainer beschikte over het het duo toen hij trainer was van PSV. "Met hun mentaliteit kun je ze overal neerzetten. Ze zijn enorme winnaars", vertelt hij.

Tegenover de NOS gaat hij in op de kwaliteiten van de spelers. "Georginio en Kevin zijn liefhebbers van voetbal", aldus Advocaat. "Gini is een lieve, mooie jongen. En een uitstekende voetballer bovendien. Meer wil je eigenlijk niet hebben, hè."

Strootman, ook middenvelder van beroep, zat anders in elkaar. "Die praatte niet, die schopte", glimlacht Advocaat. Afgelopen periode had hij het duo ook in zijn selectie bij het Nederlands elftal. Tijdens de voorlaatste interland tegen Schotland (0-1) stonden ze beide in de basis. "Nu zijn ze gearriveerde jongens bij hun club."

Met respectievelijk AS Roma en Liverpool hopen ze de finale van de Champions League te halen. Daarvoor moeten ze met elkaar afrekenen. Misschien wel letterlijk: "Je moet niet gek opkijken als ze in de halve finale tegenover elkaar staan op het veld. Heel interessant", aldus Advocaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen