De Koning vertrekt na dit jaar als trainer van RKC Waalwijk

24 april 2018, 10:51   Bijgewerkt: 24 april 2018, 11:36

Hans de Koning vertrekt na een half jaar alweer als hoofdtrainer van RKC Waalwijk. De oefenmeester stapte in januari 2018 in bij de Jupiler League-club, maar aan die samenwerking komt - na goed onderling overleg - géén nieuw hoofdstuk. Ook assistent-trainer Regillio Vrede, hij is sinds 2016 werkzaam in Brabant, verlaat de club.

"We gaan met de club een nieuwe koers varen. Een andere samenstelling van de staf past beter bij de visie zoals wij die voor ogen hebben", licht algemeen directeur Frank van Mosselveld de keuze toe op de clubsite. Onder De Koning ging het de laatste maanden niet veel beter: de ploeg staat inmiddels op de achttiende plaats in de Jupiler League. 

Van Mosselveld: "Met het aanstellen van Hans de Koning in januari hoopten we alsnog de weg omhoog in te slaan en de play-offs te halen, helaas heeft dit niet het gewenste effect gehad. We spraken destijds af aan het eind van het seizoen te evalueren. Dat is gebeurd met als uitkomst dat in goed overleg is besloten dat Hans en RKC Waalwijk na een halfjaar uit elkaar gaan."

De Koning was destijds de opvolger van Peter van den Berg die werd ontslagen. Eerder was de ervaren trainer bij onder meer FC Dordrecht, FC Oss, AGOVV, Helmond Sport, FC Volendam en Go Ahead Eagles. Meerdere keren was hij héél dicht bij promotie naar de Eredivisie, maar pas in Deventer lukte dat uiteindelijk. Daar werd hij echter in maart van het daaropvolgende seizoen ontslagen, nadat GAE onderaan de Eredivisie bungelde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen