Jonge Gravenberch droomt al van Ajax 1 na debuut Ekkelenkamp

24 april 2018, 13:22

Ryan Gravenberch is een van de huidige verrassingen bij Ajax Onder 19 jaar. Het pas vijftienjarige talent (!) is al doorgestroomd naar de oudste jeugdploeg van de Amsterdammers en droomt ondanks zijn jonge leeftijd al van het eerste. "Het begon te kriebelen toen ik Jurgen Ekkelenkamp zijn debuut zag maken. Dan zie je hoe snel het gaat."

Dat vertelt hij op de clubsite van Ajax. "Ik had aan het begin van het seizoen niet verwacht dat ik nu basisspeler van Ajax O19 zou zijn", is hij eerlijk. "Ik begon steeds beter te spelen en dat zag John Heitinga ook. Hij gaf mij het vertrouwen en maakte van mij een basisspeler. Ik denk dat de trainer mij een goede speler vindt. Ik kan veel brengen voor het team, vooral in het creatieve gedeelte."

Toch kon de technisch begaafde middenvelder niet voorkomen dat concurrent PSV er met de overwinning vandoor ging. "Ik wil het eigenlijk niet zeggen, maar het geeft gewoon een klote-gevoel", aldus het jongere broertje van Danzell Gravenberch. "We hadden zeker kunnen winnen. We hebben er echt alles aan gedaan, gestreden tot het einde. Zij hadden wel wat kansen, maar ik vond ons gewoon beter.''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen