Alles wat je moet weten over de CL-topper tussen Bayern en Real

25 april 2018, 15:43

Qua affiche doet Bayern München - Real Madrid zeker niet onder voor de andere halve finale, al is de vraag of beide ploegen het duel van dinsdagavond kunnen overtreffen. Gezien de onderlinge geschiedenis in de Champions League, de spelers aan beide kanten én de belangen kan het bijna niet anders of dat het een spektakel wordt. Alles wat je moet weten voor je de wedstrijd kijkt, vind je hier: 

De vorm

Bayern München: W-W-V-W-W-W-G-W-W-W

Bayern München is amper te beteugelen in de laatste tien wedstrijden. In het oog springt dan ook de zeldzame nederlaag tegen RB Leizpig (2-1). Prompt kwam voor Bayern vorige maand een einde aan de serie van negentien wedstrijden zonder nederlaag. Het was overig terecht dat Bayern verloor in Leipzig, want de Duitse kampioen had geen antwoord op het powervoetbal van Die Roten Bullen. Maar inmiddels is Bayern bezig aan een nieuwe reeks en zit het met de vorm van Der Rekordmeister wel goed. Zeker in de Bundesliga is er weinig tegenstand, al heeft het in de Champions League ook een bijzondere serie: onder Heycnkes werden alle duels in de CL gewonnen, behoudens de return tegen Sevilla (0-0).

{image[325579][right-half][]}Real Madrid: W-W-W-W-W-W-G-V-W-G

Het gaat in de laatste wedstrijden van Real Madrid met pieken en dalen. Van Juventus werd in de Champions League verloren en maar net met een nipt verschil, en in de competitie waren er remises tegen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbaluitslagen/280759/primera-division-real-madrid-atletico-madrid/,_blank,Atético Madrid] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbaluitslagen/280760/primera-division-real-madrid-athletic-de-bilbao/,_blank,Athletic Bilbao]. Kanttekening: in La Liga is De Koninklijke allang kansloos voor de titel en ligt de focus op de Champions League. Real Madrid bewees juist in het miljoenenbal al zovaak te kunnen pieken op het moment dat het moet gebeuren. Gaan ze voor de derde titel op rij?

Man in vorm

{image[322160][left-half][]}Robert Lewandowski

"Cristiano Ronaldo is een geweldige speler, maar wij hebben Lewandowski", was het veelzeggende en treffende antwoord van Bayern-trainer Jupp Heynckes tijdens de persconferentie. In de afgelopen vijf Bundesliga-wedstrijden, maakte hij namelijk acht doelpunten. De Pool is wederom door niets of niemand af te stoppen dit seizoen en moet voor de doelpunten zorgen bij Der Rekordmeister. Ook scoorde hij dit voetbaljaar al in de Champions League, Bundesliga, DFB-Pokal én Duitse supercup. 

Cristiano Ronaldo

Kun je nog over vorm spreken bij CR7? De topscorer van Real Madrid in de Champions League dit seizoen scoort weer aan de lopende band en ook vooral op de momenten dat het moet. Zijn vijftien treffers die hij dit seizoen maakte in het miljardenbal zijn zeker krankzinnig te noemen. In alle tien duels van deze Champions League-jaargang kwam hij tot een treffer: ongekend. Qua CL-vorm zit het wel goed bij de Portugees.

Ziekenboeg

Bayern München: geen Alaba

David Alaba is niet tijdig fit voor de Europese clash. Arturo Vidal en Kingsley Coman komen vermoedelijk dit seizoen helemaal niet meer in actie namens Bayern. Jupp Heynckes heeft goede hoop dat Corentin Tolliso wel weer inzetbaar is. De middenvelder komt terug van een blessure aan zijn scheenbeen. Uiteraard is keeper Manuel Neuer ook nog altijd niet van de partij.

Real Madrid: helemaal fit

Voor Zinedine Zidane een stuk minder personele problemen. De Franse trainer kan kiezen voor wie hij wil. De Madrileense ziekenboeg is namelijk zo goed als leeg. Het enige vraagteken is nog Nacho. De verdediger miste ook al de return van de kwartfinale tegen Juventus met een blessure en is voor woensdagavond een twijfelgeval.

Vermoedelijke opstelling

{image[325435][right-half][]}Bayern(4-3-3): Ulreich; Kimmich, Hummels, Boateng, Rafinha, Martinez, Thiago, James Rodriguez; Robben, Lewandowski, Müller.   

Real Madrid (4-1-4-1): Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Vázquez, Modriç, Kroos, Asensio; Ronaldo.

Scheidsrechter: Björn Kuipers

Onderlinge ontmoetingen in de CL

Real Madrid - Bayern München 4-2 (n.v.) - kwartfinale 16/17

Bayern München - Real Madrid 1-2 - kwartfinale 16/17

Bayern München - Real Madrid 0-4 - halve finale 13/14

Real Madrid - Bayern München 1-0 - halve finale 13/14

Real Madrid - Bayern München 2-1 - halve finale 11/12 (Bayern door na strafschoppen)

Bayern München - Real Madrid 2-1 - halve finale 11/12

Bayern München - Real Madrid 2-1 - achtste finale 06/07 

Real Madrid - Bayern München 3-2 - achtste finale 06/07

Real Madrid - Bayern München 1-0 - achtste finale 03/04

Bayern München - Real Madrid 1-1 - achtste finale 03/04

Bookmakers

De kansen die de bookmakers toedichten aan beide ploegen, zeggen vaak ook iets over de krachtverhoudingen. Wie de odds bekijkt, kan niet anders dan tot de conclusie komen dat Bayern in eigen huis de favoriet is boven de bezoekers uit Madrid.

Bayern München: 1 tegenover 1,95

Real Madrid: 1 tegenover 3,50 

[photo,113231,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen