Ajax deed Gerbrands voorstel om naar Amsterdam te komen

25 april 2018, 07:49   Bijgewerkt: 25 april 2018, 08:12

PSV-directeur Toon Gerbrands is in het verleden tweemaal gepolst door Ajax om voor die club te komen werken. Toen hij nog bij AZ werkzaam was, toonden de Amsterdammers tot tweemaal toe interesse, maar deze werd afgewimpeld door de bestuurder. Hij vond het aanbod en de werkwijze 'te onpersoonlijk'.

Dat vertelt de algemeen directeur van de landskampioen in Nieuwe Revue. "De eerste keer was in 2009. Ik had net als algemeen directeur van AZ mijn commitment gegeven om de Alkmaarders uit de crisis te helpen na het faillissement van het DSB-concern van Dirk Scheringa." Later klopten de Amsterdammers weer aan, op aandringen van Hans Wijers. "Maar Wijers benaderde mij niet rechtstreeks, maar stuurde een headhunter op mij af. Ik heb die man in een half uurtje uitgelegd dat zo'n onpersoonlijke benadering niet werkt bij mij. Dat past niet bij mijn stijl.''

Brands

Verder gaat Gerbrands ook in op de situatie rondom technisch directeur Marcel Brands, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van Everton. Officieel contact met de Engelsen was er desondanks nog niet. "Everton heeft zich nog niet gemeld bij ons, maar in de voetbalwereld kan morgen alles anders zijn. Mocht hij toch vertrekken, dan zou dat wel een forse aderlating zijn voor PSV. Marcel is de architect van deze kampioensselectie. We werken al heel lang samen, eerst bij AZ en sinds 2014 bij PSV, en dat is altijd goed gegaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen