Real op finalekoers na knappe overwinning in München

25 april 2018, 22:46

Real Madrid heeft zich in Duitsland een uitstekende uitgangspositie verschaft voor de return in Spanje. In de Allianz Arena wonnen de Madrilenen woensdag de eerste wedstrijd in de halve finale met 1-2 van Bayern München. De Duitsers kwamen via Joshua Kimmich nog wel op voorsprong, maar Marcelo en Marco Asensio zorgden na het laatste fluitsignaal van Björn Kuipers voor lachende gezichten in Madrid en omstreken.

De treurige aftocht van Robben lag in lijn met de amusementswaarde in de openingsfase: er viel weinig te genieten. Real wachtte rustig af en zag dat Bayern in balbezit heel slordig was. Door het voortdurende balverlies van de gastheren bleven de Madrilenen makkelijk overeind. Zonder zelf overigens ook maar een echte kans te creëren. Björn Kuipers, na het wegvallen van Robben de enige overgebleven Nederlander binnen de lijnen in München, had de wedstrijd prima onder controle.

Real had het ondertussen moeilijk na de openingsgoal. De Spanjaarden hadden met een beetje pech zelfs op een grotere achterstand kunnen staan, maar Sergio Ramos blokte een gevaarlijk schot van Thomas Müller. Uit het niets kwamen Real vlak voor rust langszij. Marcelo haalde vanaf twintig meter uit en zag zijn lage, harde inzet achter Sven Ulreich ploffen: 1-1.

Bayern moest na de goal van Asensio aan de bak en dat resulteerde in twee kansen voor Franck Ribéry, maar beide keren was Navas de winnaar door de schoten te keren. Even later liepen Thomas Müller en Robert Lewandowski elkaar na een hoekschop knullig in de weg, waardoor ook zij niet voor de gelijkmaker zorgden. Aan de andere kant dacht Cristiano Ronaldo wel te scoren, maar Kuipers zag uitstekend dat de Portugese vedette de bal met de arm controleerde.

Lewandowski kreeg in de slotfase nog een grote kans, maar in de problemen kwam de equipe van Zinedine Zidane niet meer. De Koninklijke ligt daardoor op pole position voor een finaleticket. Bayern likt haar wonden, maar is nog niet knock-out. Het was immers niet kansloos in eigen huis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen