Nijland vreest voor Twente: "Dat is echt een ramp"

26 april 2018, 09:01

In Enschede is men strijdvaardig, maar de realiteit is dat Twente een mirakel nodig heeft om degradatie af te wenden. Degradeert de club, dan ziet Hans Nijland het somber in voor de Enschedeërs. "Een ramp", zo noemt de algemeen directeur van FC Groningen het mogelijke lot van Twente.

Nijland is ervaringsdeskundige; met FC Groningen degradeerde hij in 1998 uit de Eredivisie. "Ik heb toen ervaren hoe groot de impact van degradatie is en ik weet zeker dat dat tegenwoordig nog veel extremer is", vertelt de directeur aan De Telegraaf. "We zijn er toen in geslaagd om binnen twee jaar terug te keren in de Eredivisie en dat had echt geen jaar langer moeten duren."

Degradatie is volgens Nijland voor een club als Groningen of Twente 'volkomen onverantwoord'. "Dat is echt een ramp. Kijk alleen maar naar de tv-gelden. FC Twente incasseert nu 5,6 miljoen aan tv-gelden en zal bij degradatie teruggaan naar zes ton. Dat verschil van 5 miljoen is bijna niet op te vangen", beweert hij. "Zo'n bedrag kun je ook niet even uit je organisatie halen, want je stadionkosten en zaken als rente en aflossing lopen gewoon door."

Degradeert Twente, dan is er volgens Nijland maar één manier om die klap op te vangen. "En dat is dat er een beweging op gang moet komen in de regio, waardoor iedereen massaal achter die club gaat staan. Dan zal het alle hens aan dek zijn om te zorgen dat je binnen één jaar weer terug bent."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen