Marseille neemt wraak op Salzburg en zet stap naar finale

26 april 2018, 22:56   Bijgewerkt: 26 april 2018, 23:48

Terwijl Olympique Marseille dit seizoen geen goede herinneringen overhield aan de eerdere ontmoetingen met Red Bull Salzburg, boekte het vanavond (donderdag) wél een overtuigende zege. Dankzij publiekslieveling Florian Thauvin en Invaller

€490k
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/clinton-n-jie">Clinton N'Jie won de thuisclub met 2-0. Doordat Marseille dus ook geen uitdoelpunt hoefde te slikken, het kwam nog goed weg met een poging van Salzburg op de paal, lijkt de ploeg van trainer Rudi García hard op weg naar een finaleplaats.

In Newcastle zullen ze zich nog weleens achter de oren krabben. De club uit Noord-Oost Engeland telde in 2015 een behoorlijke smak geld neer voor Thauvin, om hem vervolgens na twee weinig succesvolle jaren weer met een miljoenenverlies van de hand te doen. Marseille was de club waar Newcastle in beide gevallen zaken mee deed en is nu spekkoper. Thauvin is, samen met aanvoerder Dimitri Payet, de absolute smaakmaker van de Fransozen en was dit seizoen tot deze ontmoeting al goed voor 22 goals en 17 assists in 47 wedstrijden voor zijn club.

Het mocht geen verrassing heten dat na een zinderend begin Marseille de leiding nam dankzij haar goudhaantjes Payet en Thauvin. Omdat Salzburg meermaals onnodige overtredingen maakte, mocht Payet aanleggen voor vrije trappen. Driemaal bleek in de zestiende minuut scheepsrecht: Thauvin stond op de goede plek en werkte bij de tweede paal de 1-0 tegen de touwen. De thuisclub zakte met de voorsprong op zak wat verder in en liet Salzburg komen. Het ontbeerde de bezoekers in de eerste helft aan het vernuft om zich door de Franse verdediging te voetballen, al kwam Salzburg eenmaal dichtbij na een knappe actie Moanes Dabour. Omdat de Israëlische aanvaller geen medespeler vond, gingen de ploegen met een 1-0 tussenstand pauzeren.

Tussendoor had Marseille-keeper Yohann Pelé een prachtige redding in huis op een poging van supertalent Hannes Wolf, terwijl ook een penaltyclaim van Salzburg onbeantwoord bleef. Ook na de 2-0 gaf Salzburg niet op en invaller Fredrik Gulbrandsen raakte snoeihard te paal. Marseille kwam dus goed weg en sleepte uiteindelijk de zege over de streep. Thauvin werd vlak voor tijd onder luid applaus naar de kant gehaald, terwijl Payet dus twee assists kan toevoegen aan zijn moyenne. Marseille zette zodoende een reuzenstap naar de finale en kan volgende week de tweede Red Bull-club op rij uit het toernooi knikkeren. In de vorige ronde delfde RasenBallsport Leipzig namelijk al het onderspit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen