Officieel: Emery vertrekt na dit jaar bij Paris Saint-Germain

27 april 2018, 13:45   Bijgewerkt: 27 april 2018, 14:21

Paris Saint-Germain moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige coach, Unai Emery, heeft laten weten na twee seizoenen de Franse topclub te verlaten. "Ik dank Nasser Al-Khelaïfi, de fans en alle spelers voor mijn tijd hier", liet hij weten.

Tijdens de persconferentie bevestigde de coach zijn naderende afscheid in Parijs, waar hij in zijn tweede jaar landskampioen werd en de belangrijke Franse beker won. Toch is zijn échte missie uiteindelijk niet gelukt: met Emery, die driemaal de Europa League had gewonnen met Sevilla, hoopte PSG eindelijk ook buiten Frankrijk naam te maken. Die missie lukte niet.

Hoewel de topclub vorig seizoen met 4-0 van FC Barcelona won in de knock-outfase, werd het later alsnog uitgeschakeld in de Champions League door de Catalanen. Dit seizoen vond PSG haar Waterloo tegen Real Madrid. Dit seizoen pakte Emery wel de Franse titel, terwijl dat vorig seizoen niet lukte. Toen ging AS Monaco er met de prijs vandoor.

Eerder was de Spaanse coach werkzaam bij onder andere Sevilla, Spartak Moskou, Valencia en UD Almería. Er werd al langer gespeculeerd over het afscheid van de hoofdcoach, die ondanks het aantrekken van supersterren Neymar, Kylian Mbappé en anderen geen groot Europees succes behaalde. Meerdere managers worden al gelinkt aan de topclub, die ongetwijfeld binnenkort een nieuwe grote naam zal presenteren op korte termijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen