Vormer en Brugge niet verder dan remise tegen Genk

27 april 2018, 22:27   Bijgewerkt: 27 april 2018, 22:44

Club Brugge hoopt dit jaar de Belgische landstitel binnen te halen, maar moest vrijdagavond genoegen nemen met een gelijkspel tegen RC Genk. De ploeg van Ruud Vormer kwam nog wel op voorsprong, maar zag de thuisploeg langszij komen: 1-1.

Club Brugge begon aan de play-offs om het kampioenschap met een flinke voorsprong op de concurrentie, maar won slechts twee van de eerste vijf duels. Op bezoek bij Genk werd al sinds 2014 niet meer gewonnen en ook vrijdagavond lukte dat niet. Brugge kwam na 65 minuten nog wel op voorsprong dankzij een doelpunt van Wesley. Vier minuten later maakte Leandro Trossard echter weer gelijk.

Het bleef uiteindelijk ook bij 1-1 waardoor Anderlecht het gat met de koploper tot vijf punten kan verkleinen wanneer er zondag wordt gewonnen van Sporting Charleroi. Bij Brugge begonnen Ruud Vormer en Stefano Denswil overigens in de basis.