Euro Club Index: Fortuna promoveert en NEC gaat play-offs in

28 april 2018, 17:00

Aan het einde van deze dag weten we wie promoveert naar de Eredivisie: Fortuna Sittard of toch NEC? Ook wordt de kampioen van de Jupiler League bekend. Jong Ajax staat op pole position en lijkt de beste papieren te hebben. Maar wat zegt de Remiqz Euro Club Index (ECI) daarover?

De Euro Club Index - mede ontwikkeld door Remiqz - is een rankschikking van alle Europese teams. Deze ranglijst geeft inzicht in de actuele speelsterkte en vergelijkt deze met andere clubs. De index biedt een grote voorspellingskracht voor wedstrijden (winst, gelijk of verlies) en competities.

{image[325771][right-half][]}Fortuna Sittard - Jong PSV

Heel Sittard zit de komende uren in spanning. Want Jong PSV is niet direct de makkelijkste tegenstander. De beloftenploeg van de landskampioen staat vijfde en is een geduchte opponent. Bovendien wint Jong PSV bij winst de vierde periode. Maar Fortuna kan leunen op een reeks van veertien wedstrijden ongeslagen. Volgens de ECI is de kans - mede door die goede serie - op een winstpartij van Fortuna behoorlijk: 48 procent. De kans op een nederlaag is 29 procent. De mogelijkheid op een gelijkspel ligt met 23 procent het laagst.

{image[325772][left-half][]}FC Dordrecht - NEC

NEC staat voor de meest eenvoudige opgave. De Nijmegenaren gaan op bezoek bij FC Dordrecht, dat als eerdere periodewinnaar met de gedachten ook bij de play-offs zal zijn. Bovendien is er volgens de ECI sprake van een niveauverschil en een slechte vorm - vijf nederlagen op rij - van Dordrecht. Het is 63 procent zeker dat NEC de drie punten pakt. De kans op een stunt van FC Dordrecht is met zeventien procent behoorlijk klein, evenals een gelijkspel (twintig procent).

Jong Ajax - MVV

Ergo: volgens de ECI hangen er vanavond geen grote verrassingen in de lucht. Fortuna Sittard en Jong Ajax kunnen een voorschot nemen op een feestje. NEC mag zich opmaken voor de play-offs Maar anderzijds valt al het hele seizoen geen peil te trekken op de ontwikkelingen in de Jupiler League en zal de nervositeit nog wel eventjes blijven.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen