Juventus ontsnapt tegen Inter en houdt regie in titelrace

28 april 2018, 22:56

Met hangen en wurgen blijft Juventus koploper van de Serie A. De club uit Turijn boekte een sensationele zege op het tiental van Internazionale (2-3). Juventus boog in de slotfase een 2-1 achterstand om.

Ook voor Internazionale waren de belangen groot. De Nerazurri willen dolgraag weer in de Champions League voetballen en moeten daarvoor in de top-vier eindigen. Juventus speelde met een opvallende rechtsback: Juan Cuadrado. Juist hij stelde Douglas Costa in staat om de score te openen. Cuadrado bracht de bal de zestien, waar Costa het leder in zijn voeten kreeg. Met een schot in de verre hoek gaf hij Samir Handanovic het nakijken.

De topper kwam al in de vijftiende minuut op z'n kop te staan met de rode kaart van Matias Vecino. Hij ging spijkerhard door op Mario Mandzukic. Nadat de VAR de beelden bestudeerde kreeg de middenvelder van Internazionale de rode kaart. Met een mannetje meer én een voorsprong op zak, had Juventus uitstekende kaarten in handen.

Terwijl het duel steeds intenser werd, liet Juventus zich het kaas van het brood eten. Tien Milanezen maakten acht minuten na rust de gelijkmaker. Mauro Icardi kon frank en vrij een vrije trap achter Gianluigi Buffon koppen. Juventus moest op zoek naar een nieuwe voorsprong, want alleen bij winst hield de Oude Dame de regie in de titelrace.

Gonzalo Higuain kreeg dé kans op de 1-2 De spits ging op het doel af, maar had te veel tijd nodig: naast. Tot overmaat van ramp voor Juventus werkte vervolgens Andrea Barzagli de bal in het eigen doel. Donkere wolken pakten zich samen boven Juventus, maar in de slotfase leverde de regerend landskampioen een Houdini-act af.

Binnen een tijdsbestek van twee minuten werden de rollen omgedraaid. Via het been van Milan Skriniar schoot Cuadrado in de 87ste met enig fortuin raak. Higuain haalde zijn gram als maker van de 2-3. De spits had al vijf wedstrijden op rij niet gescoord, en krijgt ook de kritiek dat hij in topwedstrijden niet scoort.

Zijn kopbal kan wel eens beslissend worden in de Serie A. Juventus blijft koploper en kan zondag rustig bekijken wat Napoli doet op bezoek bij Fiorentina. Napoli moet de marge weer verkleinen tot één punt. Juventus speelt nog tegen Bologna (thuis), AS Roma (uit) en Hellas Verona (uit).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen