Vervelende week voor AZ: "Consequentie is dat Wout niet speelt"

29 april 2018, 15:08

AZ heeft een week achter de rug die men in Alkmaar het liefst zo snel mogelijk wil vergeten. De bekerfinale in De Kuip werd met 0-3 verloren en de voorbereiding op de topwedstrijd tegen Ajax verliep niet vlekkeloos: reservedoelman Gino Coutinho blesseerde Wout Weghorst, die daardoor het duel in Amsterdam mist.

In gesprek met FOX Sports laat AZ-trainer John van den Brom zijn teleurstelling blijken over de afwezigheid van Weghorst. "Dit soort dingen gebeuren vaker tijdens trainingen. De ene keer is het iets erger dan de andere keer. Ik vond dit niet goed, met name omdat Wout geblesseerd is en daardoor niet kan spelen. Het is altijd vervelend als zoiets in aanloop naar een wedstrijd gebeurt. De consequentie is dat Wout niet speelt en wij daardoor als team niet beter worden."

Door de afwezigheid van Weghorst begint Ferdy Druijf in de spits tegen Ajax. Van den Brom geeft aan dat de twintigjarige aanvaller nog niet zo ver is als de geblesseerde Weghorst. "Maar hij wel veel dingen die Wout ook heeft: het agressieve, druk zetten, alles willen geven en meevoetballen. Dat is fantastisch aan de Jupiler League; daar heeft hij prima wedstrijden gespeeld en ervaring opgedaan. Maar dat is wel wat anders dan in de ArenA tegen Ajax."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen