Spugende Mutzers door Dordrecht uit selectie gezet

29 april 2018, 15:32

Robert Mutzers komt dit seizoen niet meer in actie voor FC Dordrecht. De aanvaller spuugde zaterdagavond tijdens het thusiduel met NEC (3-3) richting trainer Gérard de Nooijer, wat hij moet bekopen met een schorsing. Tot het einde van het seizoen maakt Mutzers geen deel uit van de selectie van De Schapenkoppen.

Het incident vond na iets meer dan een halfuur spelen plaats. Door de rode kaart van Julius Bliek werd Mutzers vervangen door Mawouna Amevor. Bij het verlaten van het veld spuugde de aanvaller richting zijn trainer. "Na de wedstrijd heb ik het aan Robert gevraagd, hij ontkende het verhaal. Maar vanochtend heb ik de beelden gezien", vertelt De Nooijer aan FOX Sports. "Het is overduidelijk dat hij in mijn richting spuugt. Dat was voor de club reden om hem te schorsen."

Door de verbanning mist Mutzers in elk geval het tweeluik met SC Cambuur in de eerste ronde van de play-offs. "Het is doodzonde, we hadden 'm goed kunnen gebruiken. Hij laat de club in de steek", aldus De Nooijer. Wat Mutzers bezielde, weet de trainer niet. "Misschien is hij iets gespannen vanwege interesse van andere clubs. Ik weet het niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen