PEC Zwolle verliest, maar heeft achtste plaats in eigen hand

29 april 2018, 16:28   Bijgewerkt: 29 april 2018, 16:45

PEC Zwolle heeft plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal nog altijd in eigen hand. De Zwollenaren gingen zondagmiddag voor eigen publiek onderuit tegen Willem II (0-1), maar zagen tot hun grote opluchting concurrent ADO Den Haag gelijkspelen. Excelsior leed op bezoek bij FC Groningen een fikse 0-4 nederlaag, Heracles Almelo speelde gelijk tegen FC Utrecht (2-2).

PEC Zwolle – Willem II 0-1

Het PEC Zwolle van na de winterstop is niet te vergelijken met het PEC Zwolle van de eerste seizoenshelft. De Zwollenaren leken zich met gemak te gaan plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal, maar de afgelopen maanden is veel veranderd. Zondag ging het team van trainer John van 't Schip onderuit tegen Willem II (0-1) door een doelpunt van Ismail Azzaoui. Door het gelijkspel van ADO Den Haag tegen PSV (3-3) behoudt PEC Zwolle nog wel de achtste plaats. In de laatste speelronde moeten de Zwollenaren het play-offticket verdedigen.

FC Groningen – Excelsior 4-0

Excelsior kan beginnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Rotterdammers hoopten met het oog op de play-offs om Europees voetbal in de buurt van de concurrentie te blijven, maar gingen zondag hard onderuit in en tegen Groningen. De thuisploeg maakte zowel voor als na rust twee doelpunten. In de eerste helft waren Tom van Weert en Samir Memisevic trefzeker. Na de theepauze deden ook Ritsu Doan – die profiteerde van een enorme blunder van doelman Ögmundur Kristinsson – en nogmaals Van Weert een duit in het zakje: 4-0.

Heracles Almelo – FC Utrecht 2-2

Al binnen vijf minuten spelen leek de wedstrijd in het Polman Stadion zo goed als beslist. Na twee minuten spelen nam Heracles Almelo de leiding tegen FC Utrecht. Brandley Kuwas kreeg op de rand van het strafschopgebied de bal voor zijn voeten en verschalkte David Jensen. Niet veel later verdubbelde Jaroslav Navratil de score door van dichtbij de 2-0 tegen de touwen te schieten. Na rust stelden de Domstedelingen orde op zaken: via Sander van de Streek en Mark van de Maarel kwamen de bezoekers in de tweede helft terug tot 2-2.