ADO houdt zicht op play-offs na punt tegen PSV

29 april 2018, 16:32   Bijgewerkt: 29 april 2018, 18:16

ADO Den Haag heeft zondagmiddag zicht gehouden op plaatsing voor de play-offs. De ploeg van trainer Fons Groenendijk legde een uitstekende wedstrijd op de mat, kwam twee keer op voorsprong maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een gelijkspel. Bjørn Johnsen was de grote man aan de kant van ADO, met twee treffers. Gastón Pereiro deed hetzelfde namens PSV, terwijl verdere treffers van Hirving Lozano en Abdelnasser El Khayati voor een 3-3 eindstand zorgden.

ADO deed ondertussen helemaal niet onder voor de landskampioen en trok de stand enkele minuten na de 1-0 van PSV gelijk. Een lange bal van Aaron Meijers kwam terecht bij Lex Immers, die breed legde op Johnsen. De Noor twijfelde niet en schoot onberispelijk raak: 1-1. Het bleek de aanloop naar een aantrekkelijk vervolg van de eerste helft, want zowel ADO als PSV had de blik alleen naar voren gericht. Zo was Donyell Malen, de vervanger van Lozano, enkele keren zeer gevaarlijk op de linkerflank en deed Sheraldo Becker hetzelfde namens ADO.

Het was de thuisploeg die de volgende treffer maakte. Johnsen werd aangespeeld met een perfecte bal, waarna hij in duel met Nicolas Isimat-Mirin naar de grond ging. Scheidsrechter Pol van Boekel vond het voldoende voor een strafschop en wees naar de stip. El Khayati nam plaats achter de bal en schoot raak, tot frustratie van Johnsen die ook nog kans maakt om topscorer van Nederland te worden. De 2-1 stond bij het ingaan van de rust dus op het scorebord en dat mocht Albert Gudmundsson zich aanrekenen. Hij ging enkele minuten voor de thee samen met Malen op Indy Groothuizen af, maar was te gretig en ging voor eigen succes terwijl een breedtebal op Malen zo goed als zeker de gelijke stand had betekend.

Opstellingen en beoordelingen*

ADO Den Haag: Indy Groothuizen 6.5, Thijmen Goppel 7, Tom Beugelsdijk 6, Wilfried Kanon 6, Aaron Meijers 6.5, Lex Immers 8, Abdenasser El Khayati 7 (83. Donny Gorter -), Danny Bakker 7, Erik Falkenburg 6.5 (71. Melvyn Lorenzen -), Bjørn Johnsen 7.5, Sheraldo Becker 7 (76. Elson Hooi -)

PSV: Eloy Room 5, Santiago Arias 6.5, Daniel Schwaab 7, Nicolas Isimat-Mirin 6, Joshua Brenet 6.5, Pablo Rosario 6 (79. Bart Ramselaar -), Gastón Pereiro 7.5, Jorrit Hendrix 7.5, Albert Gudmundsson 5.5 (79. Sam Lammers -), Hirving Lozano - (19. Donyell Malen 7), Steven Bergwijn 6.5

Man of the Match: Bjørn Johnsen

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen