Feyenoord stuurt Sparta de play-offs in na matige derby

29 april 2018, 16:38   Bijgewerkt: 29 april 2018, 18:22

Door zondagmiddag met 3-1 te verliezen bij Feyenoord moet Sparta Rotterdam zich opmaken voor de nacompetitie. NAC Breda wist namelijk wel te winnen en heeft daardoor het gat met de club van Dick Advocaat onoverbrugbaar gemaakt. De coach zag Sparta nog wel op voorsprong komen in de matige Rotterdamse derby, maar Sparta incasseerde op slag van rust de 1-1 en werd in de tweede helft door het sterkere, maar even zo tamme Feyenoord afgetroefd.

Alles lag voorafgaand aan deze wedstrijd nog open voor Sparta, dat zelfs nog direct kon degraderen wanneer FC Twente in de laatste twee competitiewedstrijden minimaal vier punten zou pakken en Sparta nul. Ook was directe handhaving mogelijk, maar dan moest NAC Breda twee keer verliezen en Sparta zelf minimaal vier punten veroveren. Feyenoord daarentegen had niets meer om voor te spelen, de vierde plaats is het eindstation dit seizoen en vorige week werd ten koste van AZ de beker gepakt.

Dat Feyenoord behalve drie punten nergens meer voor streed, leek voor de spelers van de thuisclub genoeg aanleiding om niet honderd procent te geven. Feyenoord oogde tam en kon Sparta in de eerste 45 minuten nauwelijks in de verlegenheid brengen. Toch had het na twintig minuten op 1-0 moeten staan, maar Dennis Higler keurde een schitterende goal van Nicolai Jørgensen met dito voorbereiding van Robin van Persie onterecht af wegens buitenspel.

Het spelbeeld van de eerste helft zette zich helaas voor de aanwezige toeschouwers gewoon voort. Feyenoord hoefde niet en zeker nadat duidelijk werd dat Twente op een zeer grote achterstand stond bij Vitesse, verdween ook bij Sparta de scherpte. Het onherkenbare Feyenoord wist daar in de loop van de tweede helft slechts twee keer van te profiteren.

Niet veel later volgde ook de beslissende 3-1, waarbij El Ahmadi opnieuw betrokken was. De middenvelder haalde de achterlijn, trok terug en juichte toen Berghuis zijn tweede van de middag maakte. Het betekende de nekslag voor Sparta, dat te slordig omsprong met de kansen die er zeker wel waren. Daardoor is het veroordeeld tot de nacompetitie, waarin het door de zege van Roda bij VVV Venlo waarschijnlijk Dordrecht of Cambuur treft.

Lees ook: De play-offs om promotie: hoe ziet het schema eruit?

Opstellingen en beoordelingen*:

Feyenoord: Justin Bijlow 7, Kevin Diks 5 (76. Bart Nieuwkoop -), Eric Botteghin 5.5, Jan-Arie van der Heijden 5.5, Ridgeciano Haps 6, Karim El Ahmadi 7.5, Tonny Vilhena 6.5, Robin van Persie 6, Steven Berghuis 7, Nicolai Jørgensen 6.5, Jean-Paul Boëtius 6 (76. Jens Toornstra -).

Sparta: Jannik Huth 5, Frederik Holst 4.5, Sander Fischer 5, Bart Vriends 5, Sherel Floranus 6, Ryan Sanusi 5.5, Robert Mühren 5, Deroy Duarte 6, Stijn Spierings 6 (72. Dabney Dos Santos -) , Fred Friday 6.5, Thomas Verhaar 5 (72. Ilias Alhaft -),

Man of the match: Karim El Ahmadi

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen