NAC zo goed als zeker veilig, Roda JC naar play-offs

29 april 2018, 16:46   Bijgewerkt: 29 april 2018, 17:33

NAC Breda speelt ook volgend seizoen in de Eredivisie. Of Roda JC moet een verschil van tien doelpunten goed maken. De Bredanaars klopten zondagmiddag sc Heerenveen met 3-0. Ook al won Roda van VVV (1-4), de Limburgers moeten zich opmaken voor de play-offs. Evenals Sparta, omdat voor FC Twente het doek viel op bezoek bij Vitesse (5-0).

NAC Breda - sc Heerenveen 3-0

De Parel van het Zuiden schoot uit de startblokken met twee wereldgoals. Paolo Fernandes en Mitchell te Vrede scoorden op identieke wijze. Van ver gaven zij Martin Hansen het nakijken: hun schoten belandden fraai in de kruising. Het was de verdienste van het frisse en felle spel van NAC. Heerenveen, dat nog niet zeker is van de play-offs om Europees voetbal, krabbelde later in de eerste helft wat op. Arber Zeneli was de gevaarlijkste man, maar de 3-0 van NAC bleef in de lucht hangen.

Direct na rust gooiden de Bredanaars de wedstrijd in het slot. Pablo Mari (foto) klopte Denzel Dumfries en kopte de beslissende treffer binnen. Heerenveen sputterde in het resterende deel tegen, maar NAC kwam niet meer in de problemen en verzekerde zich officieus van nog een jaar Eredivisie. NAC speelt volgende week op bezoek bij degradant Twente en kan Roda in theorie op gelijke hoogte komen. Maar het doelsaldo van NAC is tien goals in het voordeel van de Brabanders.

VVV-Venlo - Roda JC 1-4

Roda was bereid iets meer de aanval te zoeken dan VVV-Venlo, dat was uitgespeeld. Het leverde de voorsprong op via Jannes Vansteenkiste. In de 23ste minuut nam  hij de bal op de slof en plofte zijn schot binnen. Roda had aan zichzelf te danken dat VVV op gelijke hoogte kwam. Een voorzet van Tristan Dekker ging aan iedereen van Roda voorbij en daar profiteerde Torino Hunte dankbaar van. Omdat Roda halverwege ook op de hoogte was van de ontwikkelingen in Arnhem en Breda, zat er niets anders op dan vertrouwen te tanken richten de play-offs. Dat deed de ploeg van Robert Molenaar ook. Adil Auassar, Dani Schahin en Mario Engels zorgden voor een royale 1-4 zege in De Koel.

Feyenoord - Sparta 3-1

Door zondagmiddag met 3-1 te verliezen bij Feyenoord moet Sparta Rotterdam zich opmaken voor de nacompetitie. NAC Breda wist namelijk wel te winnen en heeft daardoor het gat met de club van Dick Advocaat onoverbrugbaar gemaakt. De coach zag Sparta nog wel op voorsprong komen in de matige Rotterdamse derby, maar Sparta incasseerde op slag van rust de 1-1 en werd in de tweede helft door het sterkere, maar even zo tamme Feyenoord afgetroefd. Lees meer in het uitgebreide verslag.

Vitesse - FC Twente 5-0

Het doek is definitief gevallen voor FC Twente. De ploeg uit Enschede had al een klein wonder nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen, en op bezoek bij Vitesse werd het ook nog eens een compleet drama. De Arnhemmers wonnen met speels gemak en grote cijfers: 5-0. Lees meer in het uitgebreide verslag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen