Depay openbaart zijn geheim: "Mensen zien dat ik geloof"

30 april 2018, 08:41

Memphis Depay verkeert in een bloedvorm momenteel bij Olympique Lyon. Hij gaf meer assists en doelpunten in de laatste wedstrijden dan ieder ander in Frankrijk. Wat is zijn geheim? De international heeft God (her)ontdekt, zo vertelt hij in een openhartig interview.

"Iedereen weet voor wie ik speel. Mensen zien vanzelf dat ik in God geloof. Jij ook. Hij maakt het me heel makkelijk", legt de aanvaller uit in De Volkskrant. "God was er altijd al voor mij. Ik was er alleen niet voor hem. Iemand heeft mij anderhalf jaar geleden naar hem gebracht. Daardoor ben ik veranderd in positieve zin." De vingers in zijn oren na doelpunten zijn ook een gebaar richting God: hij wil alleen Hem horen.

Het heeft ook gevolgen voor zijn spel bij Lyon. "Ik speel zonder angst." Ook het feit dat hij een vrije rol heeft gekregen in de ploeg, helpt hem enorm. "Ik had in de jeugd een vrije rol bij PSV. Dat vind ik het fijnst. Ik moet in ruimtes kunnen lopen en mijn energie vooral aanwenden voor aanvallende acties."

Beter mens

Maar vooral buiten het veld brengt het geloof Mempis veel. "Als ik op deze manier verder leef, ga ik nog heel mooie dingen doen. Ik ben op de goede weg. Ik luister naar weinig dingen, ook als sommige mensen van wie ik hou dingen te zeggen hebben. Die kracht heb ik nu", aldus de aanvaller, die overigens geen nare woorden kwijt wil over zijn critici.  "In de Bijbel staat: heb je medemensen lief zoals je jezelf lief hebt. Ik heb mezelf heel erg lief, dus heb ik jullie ook allemaal lief."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen