Mazraoui breekt door: "Ik heb het niet cadeau gekregen"

30 april 2018, 13:23

Anderhalf jaar geleden moest hij bijna vertrekken, maar dankzij Marcel Keizer bleef Noussair Mazraoui bij Ajax. Zijn harde werken wordt nu beloond: tegen AZ stond de multifunctionele speler voor de tweede keer bij de hoofdmacht in de basis. Dat Mazraoui van ver heeft moeten komen, beseft hij heel goed.

"Het kan gek lopen, hè. Ik heb het niet cadeau gekregen. Speel al vanaf kleins af aan bij Ajax, maar hoorde nooit bij de grootste talenten. Maar ik heb nooit opgegeven", vertelt Mazraoui in gesprek met het Algemeen Dagblad. Trainer Erik ten Hag gaf Mazraoui zondag op de rechtsbackpositie de voorkeur boven miljoenenaankopen Luis Orejuela en Rasmus Kristensen. "Als je het laat zien, word je beloond. Dan maakt het niet uit of je voor twintig miljoen bent gekocht of een jeugdspeler bent."

Mazaroui speelde een groot deel van het seizoen bij Jong Ajax, dat zaterdag kampioen van de Jupiler League werd. De twintigjarige Ajacied vierde het feest nauwelijks mee en zocht vroeg zijn bed op. "Ik wist al dat ik tegen AZ in de basis zou staan. Ik heb heel het jaar voor Jong Ajax gespeeld, dan is het gek om de kampioenswedstrijd te missen. Ik heb de feestfilmpjes op mijn telefoon gezien. Maar een basisplaats in Ajax 1 was altijd een droom. Die leef ik nu."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen