Ecuador zorgt voor eerste WK-verrassing

Ger
9 juni 2006, 23:25

In de schaduw van het openingsduel is de eerste verrassing van het WK gevallen. Ecuador versloeg in Gelsenkirchen Polen met 2-0. Het was pas de tweede WK-zege voor Ecuador ooit. Doelpunten kwamen op naam van Tenorio en Delgado.

Ecuador, dat in eigen land zijn duels op meer dan 2800 meter afwerkt, speelde slim. Het team van bondscoach Luis Suarez liet zien een hecht collectief te zijn. Na 24 minuten namen de Zuid-Amerikanen brutaal de voorsprong. Bij een inworp van de 'tricolores' stond de Poolse verdediging niet op te letten, waardoor spits Carlos Tenorio - na goed doorkoppen van collega Delgado - vogelvrij kon inkoppen: 0-1.

'Polska', dat optisch gezien een licht overwicht had, kon ondanks het verdedigende spel van Ecuador niet gevaarlijk worden. Dit tot frustratie van Smolarek die zijn collega's constant moest oppeppen om de Ecuadoraanse muur te doorbreken. Dit werd beloond met een goal van Krzynowek, die echter in buitenspelpositie stond en daarom terecht werd afgefloten. Polen kreeg meer vertrouwen, bleef domineren, maar kon de krachtige defensie van Ecuador, onder leiding van aanvoerder en 130-voudig international Hurtado, niet meer passeren.

Vlak voor tijd begonnen de Polen met een stormloop. Achtereenvolgens schoten op de paal en op de lat van Jelen en Brozek, hoekschoppen en dreigende soloacties van Smolarek. Nu ook binnen de zestien. Het mocht niet meer baten, Polen begon te laat met 'oorlog maken in zestien' en heeft in de eerste groepswedstrijd een flinke domper opgelopen. Ecuador stunt en de vrije dag die alle inwoners van het land vandaag kregen, wordt wellicht een nationale feestdag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen