Ten Hag looft ontwikkeling Mazraoui: "Uitstekend gedaan"

30 april 2018, 21:24   Bijgewerkt: 30 april 2018, 21:46

Waar talent Noussair Mazraoui tegen VVV-Venlo nog op het middenveld stond, kreeg hij afgelopen weekend tegen AZ een kans als rechtsachter als vervanger van de geblesseerde Joël Veltman. Ajax-trainer Erik ten Hag was blij met het resultaat van die verrassende zet.

Mazraoui maakte in februari zijn debuut voor Ajax en werd een maand later definitief bij de A-selectie gehaald. In de afgelopen twee wedstrijden van Ajax begon hij in de basis. "Met zijn spel bij Jong Ajax en op de trainingen bij Ajax 1 heeft hij een basisplaats afgedwongen. Hij heeft het uitstekend gedaan", zegt Ten Hag over het talent bij Ajax TV.

De trainer is tevreden met de ontwikkeling van Mazraoui. "Het is een multifunctionele speler die de kwaliteiten heeft om een goede vleugelverdediger te worden", legt hij zijn beslissing uit om Mazraoui op te stellen als vervanger van Veltman. "Eén tegen één is hij sterk, hij kan goed opstomen en heeft een goede eindpass."

Tagliafico

Zondag tegen AZ zat de Argentijnse bondscoach Jorge Sampaoli op de tribune voor Nicolás Tagliafico. "Daar was hij van op de hoogte. Ze hebben een afspraak gemaakt", legt Ten Hag uit. "Ik denk wel dat dat veel met een speler doet, dan wil je toch het beste van jezelf laten zien. Dat heeft hij ook gedaan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen