Recordbedrag voor Ajax en PSV bij behalen CL-groepsfase

1 mei 2018, 07:54

Als PSV en/of Ajax erin slaagt om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, kan het een recordbedrag bijschrijven. Nooit eerder was het deelnemersgeld voor het hoofdtoernooi zo hoog als komend seizoen: als een van beide de voorrondes overleeft, wacht er een somma van zo'n dertig tot 35 miljoen euro.

Zelfs als er geen enkel punt wordt gepakt. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad. Dat komt door de verhoging van de sponsorcontracten van de UEFA van zo'n 2,4 naar 3,25 miljard. Dat bedrag wordt verdeeld onder de deelnemende clubs in het hoofdtoernooi. Als landskampioen PSV bijvoorbeeld, net als enkele jaren geleden, de poulefase overleeft, komt dat neer op zo'n vijftig miljoen euro.

Dat is een stuk meer dan in het seizoen 2015/16 (32,8 miljoen), toen ze werden uitgeschakeld in de achtste finales na strafschoppen tegen Atlético Madrid. Dat heeft ook te maken met een stijging van de winstpremies (van 1,5 miljoen naar 2,7), hetzelfde geldt voor een gelijkspel (0,5 miljoen naar 0,9). Overigens heeft de exacte uitkering van de gelden te maken met de ranking van de desbetreffende club - ook dat is anders dan het was.

Mocht een van beide zich niet kwalificeren voor de groepsfase en de ander wel, dan zal er op basis van de tv-gelden nog meer extra geld beschikbaar komen voor de enige deelnemer. In een scenario dat er twee Nederlandse ploegen door de voorrondes komen, moet dat potje namelijk gedeeld worden. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen