Almere City ruikt volgende ronde na hattrick verdediger

1 mei 2018, 22:58

Almere City mag na de eerste play-offwedstrijd van het seizoen blijven dromen van de Eredivisie, terwijl MVV zich zo goed als zeker kan opmaken voor weer een jaartje Jupiler League. De gasten uit Flevoland wonnen dinsdagavond met 1-3 op bezoek in De Geusselt. Alle vier de goals vielen uit spelhervattingen en Damon Mirani (foto) groeide uit tot de onbetwiste man van de wedstrijd. De centrale verdediger (!) nam de gehele productie van Almere City voor zijn rekening.

Beide ploegen eindigden in de reguliere Jupiler League-stand op slechts twee punten, maar daar was in de eerste helft weinig van te zien. MVV probeerde wel de aanval te zoeken, maar kwam niet verder dan een gemiste kans voor Jonathan Okita. Almere City voetbalde een stuk makkelijker dan de slordige thuisploeg en nam halverwege de eerste helft een verdiende voorsprong.

Calvin Mac-Intosh leek de treffer op zijn naam te krijgen, maar zijn rake kopbal werd afgekeurd vanwege twijfelachtig buitenspel. Het bleek echter uitstel van executie: na een reeks kansen voor Leeroy Owusu, Gaston Salasiwa en Tom Overtoom kon Mirani uit een corner ongehinderd de 0-1 tegen de touwen werken.

Almere City leek de eerste helft probleemloos uit te kunnen spelen, maar Faris Hammouti gaf op de rand van het eigen strafschopgebied een vrije trap weg. De inzet van aanvoerder Alessandro Ciranni was niet perfect in de hoek geplaatst, maar doelman Chiel Kramer verzuimde om adequaat te reageren: MVV kon met 1-1 de kleedkamer opzoeken.

De tweede helft bracht echter niet veel verbetering voor De Sterrendragers. Direct na rust kreeg de thuisploeg een vrije trap niet weg, waarna het wederom Mirani was die onbedreigd kon scoren: 1-2. Silvester van de Water leek na sullig balverlies van doelman Michael Verrips meteen voor de 1-3 te zorgen, maar zijn fraaie krul eindigde tegen de paal.

De thuisploeg bleek echter hardleers. Na een verre vrije trap van Almere City zag de complete MVV-defensie – ongelooflijk maar waar – Mirani wederom volledig over het hoofd. De centrale verdediger kon al koppend zijn hattrick volmaken, waarna het beslissende gat tussen de twee ploegen geslagen was.

De return in Almere staat gepland voor komende zaterdag om 18.30 uur. De winnaar van het tweeluik zal in de volgende ronde aantreden tegen de nummer 16 van de Eredivisie, waarschijnlijk Roda JC.