Neres is als eerste Ajacied uitgeroepen tot Speler van de Maand

1 mei 2018, 21:31

David Neres is uitgeroepen tot Eredivisie Speler van de Maand april. De Ajacied hield onder meer Bjørn Johnsen (ADO Den Haag) en Alireza Jahanbakhsh (AZ) achter zich. Angelino van NAC Breda kreeg voor de vierde keer dit seizoen de prijs van Talent van de Maand.

Neres is dit seizoen de eerste speler van Ajax die met deze individuele prijs aan de haal gaat. Hij maakte vorige maand vier doelpunten, en bereidde een keer een goal voor. Eerder ontvingen Steven Berghuis (twee keer), Santiago Arias, Steven Bergwijn, Jonas Svensson, Zakaria Labyad, Gaston Pereiro en Hirving Lozano de prijs. Neres was al wel Talent van de Maand.

De 21-jarige Angelino is al voor de vierde keer dit seizoen het beste talent. Ook in april stak de linksback van NAC met kop en schouders boven zijn leeftijdsgenoten uit. In april scoorde Angelino eenmaal, maar bereidde hij er ook twee voor. Bovendien creëerde de verdediger veertien kansen.

Dit seizoen kiest Eredivisie CV samen met FOX Sports het Eredivisie Elftal van het seizoen. Op basis van matchdata statistieken van Opta Sports worden spelers individueel beoordeeld aan de hand van zestig verschillende statistieken. Hieruit komen de beste Speler-, Talent- en Elftal van de Maand.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen