Effectief Cambuur dankzij dikke overwinning op rozen

1 mei 2018, 22:57   Bijgewerkt: 1 mei 2018, 23:58

Een effectief SC Cambuur heeft dinsdag een reuzestap gezet naar de volgende ronde in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. De ploeg van René Hake won op bezoek bij FC Dordrecht met 1-4 dankzij doelpunten van Daniel Crowley, Justin Mathieu en een dubbelslag van Martijn Barto. Voor Dordrecht scoorde Julius Bliek, maar Cambuur heeft door de dikke overwinning de beste papieren voor de return in eigen huis.

De plaatselijke FC in Dordrecht kreeg vooraf nog hoog bezoek. Zakenman Salar Azimi kwam langs bij het stadion aan de Krommedijk. De excentrieke man met zakken geld beloofde de club een promotiebonus van maar liefst 110.000 euro als de Schapenkoppen promoveren naar de Eredivisie. Aan motivatie uitgedrukt in eurotekens dus geen gebrek voor FC Dordrecht.

Of het daaraan lag is onbekend, maar de thuisploeg begon prima aan de wedstrijd. Al na dik een minuut moest Cambuur-aanvaller Barto een kopbal van Daniël Breedijk van de doellijn halen. Even later schoot Denis Mahmudov een metertje naast. Cambuur stelde daar alleen een afstandsschot van Darren Rosheuvel tegenover, maar Dordrecht-goalie Bryan Janssen bokste de bal uit de rechterbenedenhoek.

Na rust klonk een voorzichtig alles of niets door het stadion. Voor de thuisploeg gold dat laatste, want Cambuur verdubbelde aan het begin van de tweede helft de voorsprong: Justin Mathieu was het eindstation van een Cambuur-counter op maat. Uitblinker Crowley bereikte met een leep steekpassje Mathieu, die de bal rustig langs Janssen schoof. De thuisploeg was na de tweede treffer van Cambuur even geknakt en ontsnapte toen Jordy van Deelen van grote afstand de kruising liet trillen.

Plots was daar Julius Bliek die met het hoofd de Schapenkoppen terug in de wedstrijd knikte: 1-2. Dordrecht rechtte de rug en kreeg wederom via Mahmudov een gigantische kans op de gelijkmaker. Cummins was op zijn post en dertig tellen later was de marge weer twee: Barto was de afmaker na een fraaie combinatie. Via doelpuntenmakers Crowley en Mathieu kreeg de spits de bal in de zestien voor de voeten, waarna hij Janssen laag over de grond verschalkte: 1-3.