Real houdt zicht op triple na blunder Bayern-keeper Ulreich

1 mei 2018, 22:48

Real Madrid heeft met moeite de finale van de Champions League bereikt. Na de 2-1 zege in München werd er dinsdag in het eigen Bernabéu gelijkgespeeld tegen de Duitsers: 2-2. De Madrilenen keken al snel tegen een achterstand aan, maar twee doelpunten Karim Benzema, waarvan een na een verschrikkelijke blunder van Sven Ulreich, zorgden voor een voorsprong. Real-huurling James Rodríguez maakte daarna gelijk namens de Duitsers, maar daar bleef het ondanks verschillende kansen voor de Bayern München bij.

Veel Real-supporters zullen in de openingsfase terug hebben gedacht aan het kwartfinaleduel met Juventus. Ook toen kwamen de Madrilenen in eigen huis snel op achterstand, en dat gebeurde nu wederom. De eerste kans van het duel was raak ook. Een voorzet vanaf de rechterkant van Thomas Müller kwam door toedoen van Sergio Ramos en Corentin Tolisso voor de voeten van Joshua Kimmich. De 23-jarige Duitser schoot vervolgens diagonaal binnen: 0-1.

Dat veranderde niets aan de opdracht voor de Zuid-Duitsers, die hoe dan ook tweemaal moesten scoren. Het spel golfde in een hoog tempo op en neer, iets wat leidde tot kansen aan beide zijden. Robert Lewandowski stuitte van dichtbij op Keylor Navas, waarna James Rodríguez de bal even later hoog over het doel schoot. Aan de andere was Cristiano Ronaldo, die voor rust niet overdreven vaak in het stuk voorkwam, met een schot in de korte hoek dicht bij een treffer, maar Bayern-doelman Ulreich redde prima. Op slag van rust claimde Bayern een penalty na vermeend hands van Marcelo. Scheidsrechter Cuneyt Cakir legde de bal niet op de stip, waardoor het moment enkel tot verbale ophef leidde.

Blunder Ulreich komt Bayern duur te staan

Vlak na rust volgde hét moment van de wedstrijd. Tolisso speelde de bal na zo'n veertig seconden spelen in de tweede helft rustig terug op doelman Ulreich. Een op het eerste gezicht onschuldige terugspeelbal, die bij de goalie voor kortsluiting leek te zorgen. Ulreich twijfelde of hij de bal met de voeten of handen weg moest werken en deed in een vlaag van verstandsverbijstering niets, waardoor Benzema er als de kippen bij was en de bal in het lege doel kon schuiven: 2-1.

Daarna gebeurde er een minuut of tien weinig, totdat Tolisso de 2-3 op de schoen had. Het schot van de Fransman werd echter puik op de lijn gekeerd door Navas. Bayern bleef aandringen en Real Madrid beperkte zich tot counteren. Tien minuten voor tijd werd een kopbal van Müller door Navas onschadelijk gemaakt. In de extra tijd waren Mats Hummels en Lewandowski nog dicht bij de door Bayern o zo gewenste gelijkmaker, maar die kwam er niet meer van. Real Madrid mag zodoende op 26 mei in Kiev een gooi gaan doen naar de derde Champions League-zege op rij.